Oyun için AMD vs. Intel

Ryzen HT/SMT açısından avantajlı. Intel'den 3000TL'lik işlemci alıyorsun HT teknolojisi yok. Birkaç ay sonra elde patlar alan da olmaz. Windows ve oyunlar AMD'ye göre optimize edilmeye başlandı. Üstelik donanımsal olarak AMD kritik açıkları kapatıyor iken Intel'de hergün başka açık çıkıyor. İbre AMD'ye dönüyor Intel hâlâ bildiğini yapıyor.

Amd R5 1600, R5 2600, R5 2600x, R7 1700, R5 2600x, R7 2700 gibi saydığım işlemler bizzat elime geçti. Ben alım satım işleri ile uğraşıtığım için bunu hobi olarak yamayı seviyorum ve haliyle bunları test ettim. Test ettiğim işlemci i5 8400 ile karşılaştırdım. Kesinlikle i5 8400 oyun performansı daha iyiydi. Hem sıcaklık bakımından hemde oyunlarda yazılım olarak optimize uyum sorunu yoktu. AMD RYZEN serisi anakartlar bile sıkıntılı verdiği otomatik voltaj fazla ramler ile ilgili uyum sıkıntısı oluyor. Yeni gelen AMD işlemcilerde 7 nm gibi güzel bir değerlerle çıkacak olaran işlemci İNTEL işlemcilercnin 14 nm olan teknolojilerine anca yaklaşacaktır diye düşünüyorum. Oyunlarda ya eşit performans verirler. Belki 2-3 FPS ile fazla FPS verebilirler. Şuan çıkmadığı için kesin konuşmuyorum. Fakat İNTEL firmasının boş duracağını düşünmüyorum. Büyük ihtimal yeni seri İNTEL işlemciler daha iyi performans verecektir.

Bu tarz konuların artık üyeleri birbirine düşürme amaçlı olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle hayır milleti birbirine düşürmek için açmadım bu konuyu sadece bilgi almaya çalışıyorum ve insanların yardımcı olmasını istiyorum. Bu konu daha öncedende konuşuldu diyebilirsin haklısın ama yeni işlemciler duyurulunca bende yeni bir bilgisayar alma kararı alınca bir sormak istedim. İnsanları birbirine düşürmek gibi bir amacım yok.

Doğruyu söylemek ne zamandır fanboyluk? Intel paragözlüğü bıraksın, onu önerelim.
Siz anlamıyorsunuz galiba ya da fanboyluk yüzünden gerçekleri görmemezlikten gelmek işinize geliyor. En basit örnek Ryzen 7 2700x 1080 Ti'a full HD de darboğaz yapıyor, var mı daha ötesi? Yukarıda belirttiğim gibi her iki tane sistem var evde birinde 1080Ti birinde 2080Ti takılı zaten. 2080 Ti Ryzen sisteme takınca kart 1060 gibi falan çalışıyor. Artık AMD tek çekirdekte intelin hep gerisinde kaldı ve kalmaya da devam edecek. Ben hiçbir firmanın çalışanı değilim herkes 3 kuruşa 5 köfte ister ama maalesef AMD'de bu olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayır milleti birbirine düşürmek için açmadım bu konuyu sadece bilgi almaya çalışıyorum ve insanların yardımcı olmasını istiyorum. Bu konu daha öncedende konuşuldu diyebilirsin haklısın ama yeni işlemciler duyurulunca bende yeni bir bilgisayar alma kararı alınca bir sormak istedim. İnsanları birbirine düşürmek gibi bir amacım yok.
Kardeşim bilgi almak istiyorsan 1 hafta önceki konuya bak, aynı şeyleri yazmaktan bıktım artık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı