Oyun için AMD vs. Intel

Çoklu çekirdekte güçlü işlemcilerin öne geçeceği mevzusu FX döneminden beri vardı. Oyunlar, kullandığı çekirdek sayısını arttırdı fakat AMD de işlemcilerine koyduğu çekirdek sayısını arttırmaya devam etti. Sonuç ne oldu? İntel yine tek ve dört çekirdekte daha performanslı, AMD de çoklu çekirdekte daha performanslı olmaya devam etti.

Ekran Alıntısı.PNG

Tek ve dört çekirdek skorunda 9600K, 2700X'den %16 yüksek. Hız aşırtmalı skorlarında ise bu fark %26' ya kadar çıkmış.

Ekran Alıntısı.PNG

9600K ile 9900K'nın arasındaki fark en fazla %6. Darboğaz olmadığı sürece intel işlemcilerinin daha performanslı olma sebebi budur diye düşünüyorum.

Ayrıca AMD işlemcilerde SMT'yi kapatmanın FPS'yi yükseltebileceğini okudum. 2700X'i bir de o şekilde test edebilirsiniz sanırım.

Çoklu çekirdekte güçlü işlemcilerin öne geçeceği mevzusu FX döneminden beri vardı. Oyunlar, kullandığı çekirdek sayısını arttırdı fakat AMD de işlemcilerine koyduğu çekirdek sayısını arttırmaya devam etti. Sonuç ne oldu? İntel yine tek ve dört çekirdekte daha performanslı, AMD de çoklu çekirdekte daha performanslı olmaya devam etti.

Eki Görüntüle 409726

Tek ve dört çekirdek skorunda 9600K, 2700X'den %16 yüksek. Hız aşırtmalı skorlarında ise bu fark %26' ya kadar çıkmış.

Eki Görüntüle 409730

9600K ile 9900K'nın arasındaki fark en fazla %6. Darboğaz olmadığı sürece intel işlemcilerinin daha performanslı olma sebebi budur diye düşünüyorum.

Ayrıca AMD işlemcilerde SMT'yi kapatmanın FPS'yi yükseltebileceğini okudum. 2700X'i bir de o şekilde test edebilirsiniz sanırım.
Ek olarak Intel işlercilerde de hyper threading çoğu zaman oyunlarda performans kaybına neden oluyor. Oyunlarda kapatmak daha iyi.

Neredeyse 100 yorum olmuş. Özetle; bir kaç FPS için çokluçekirdek performansından kısmak istiyorsan Intel.

Yeni nesil Ryzenleri beklemek de iyi bir seçenek.
Abicim niye öyle diyorsun şimdi başlayacaklar yine 😂. Bu iş artık inceleme ya da karşılaştırmadan, avantajları ve dezavantajları değerlendirmeden çıktı. Müzakereye döndü bir taraf İntel'i bir taraf AMD'yi savunuyor.

Siz en iyisi içinizden ne geliyosa onu yapın sonra en azından şunun aklına uydumda başıma bunlar geldi demezsiniz. 😂😂

Siyasetçilerden farkınız yok. Bir grup performans olarak sıralama yapıyor, öteki grup kalkıp fiyata göre sıralama yapıyor.

Bütçesi sınırlı olan adam, bu bütçeye hangi işlemciyi almalıyım diye sorar. Bütçe belirtilmiyorsa en performanslı olan listenin en tepesine yazılır. Şunu bi idrak edemediniz arkadaş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı