Oyun İçin En İyi SSD Modelleri

970 EVO'nun başı kel mi hocam?

Sizlerin söylediklerine ve makale içeriğine göre, genel olarak "en iyi" SSD modellerinin "oyun için de en iyi" olduğunu söyleyebiliriz. Burada clickbait bir başlıktan fazlasını görmüyorum. Sony'nin tercih ettiği politika da o SSD'leri "oyun için tasarlanmış" modeller yapmaz, bir ihtimal "iyi" SSD yapabilir. Burada yapılan eleştiriler başlıkta seçilen "oyun için" ibaresinden kaynaklı. Olumsuz dönüşleri kabul etmiyorsanız konuları kilitli olarak sunun zira son cümleniz bana atak durumunda olduğunuzu hissettirdi. Sizlerden sürekli olarak içerik bekleniyor ancak düzgün içerik daha önemli.
Konuyu neden kilitleyeyim ki? Gayet güzel tartışıyoruz burada.

En iyi SSD modelleri oyun için en iyi olanlar değil. En iyi SSD'ler genelde kurumsal sürünler fakat bunları oyun amaçlı kullanmanın bir manası yok. Mesela oyun için inanılmaz yüksek IOPS gerekmiyor. Sizin söylediğinize göre en pahalı SSD en iyisi olmalı ama öyle değil.
Hiçbir genel teste veya kaynağa dayanmadan SSD oyun içinde HDD'den daha iyi performans veriyor, dokular daha hızlı yükleniyor demeyin. Yöneticilere yalakalık yapacağım diye de boş mesaj atmayın.

Dokular daha hızlı yükleniyor. Kendi testimiz var:

@Recep Baltaş oyun içindeki performans farkına dair bir şey göremedim, hiçbir zamanda görmeyeceğim çünkü olmuyor. Makalenizde yazdığınız gibi açılış süresi, ara sahneler, menünün verdiği tepkiler vs. Burada gelip oyun içinde drop ve FPS farkı oluyor diyen arkadaşlar insanların kafasını karıştırıp yanlış bilgi veriyor.

Konuyu neden kilitleyeyim ki? Gayet güzel tartışıyoruz burada.
Olması gereken de bu. Gelin siz yazın gibi bir söylem üslup olarak yanlış anlaşılmaya müsait ki ben de ters şekilde algıladım. Yazar arkadaşımız görevini elinden geldiğince düzgün yapıyordur ancak eleştirilmesi de gayet doğal. Zaten birkaç senedir bu işin içinde imiş, biliyordur az çok.

En iyi SSD modelleri oyun için en iyi olanlar değil. En iyi SSD'ler genelde kurumsal ürünler fakat bunları oyun amaçlı kullanmanın bir manası yok. Mesela oyun için inanılmaz yüksek IOPS gerekmiyor. Sizin söylediğinize göre en pahalı SSD en iyisi olmalı ama öyle değil.
Ben de zaten kurumsal kullanıma uygun olanlardan değil, büyük çoğunluğun kullanımına uyan ve işini görecek seviyede olan, finansal açıdan kabul edilebilir düzeydeki SSD'lerden bahsetmiştim.

Belirli bir fiyat aralığında öneri konusu açıldığında gelen öneriler, genel özelliklere bakıldığı zaman en iyi değerleri verenlerden oluşuyor ve bu SSD'ler hem günlük kullanım hem de oyun için kullanılabilir oluyor.

Fark ettiyseniz kurumsal hizmete uygun olarak ayrı bir kategori açabiliyorum ancak oyun için bunu söyleyemiyorum. Çünkü günlük hayatımda kullanacağım bir SSD, oyun konusunda da işimi görecektir. Gidip oyun konusunda şu SSD iyiymiş, onu alayım gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Olması gereken de bu. Gelin siz yazın gibi bir söylem üslup olarak yanlış anlaşılmaya müsait ki ben de ters şekilde algıladım. Yazar arkadaşımız görevini elinden geldiğince düzgün yapıyordur ancak eleştirilmesi de gayet doğal. Zaten birkaç senedir bu işin içinde imiş, biliyordur az çok.
Bunu bir iş iilanı olarak paylaştım. Mailimi gözden kaçırdınız sanırım.
Fark ettiyseniz kurumsal hizmete uygun olarak ayrı bir kategori açabiliyorum ancak oyun için bunu söyleyemiyorum. Çünkü günlük hayatımda kullanacağım bir SSD, oyun konusunda da işimi görecektir. Gidip oyun konusunda şu SSD iyiymiş, onu alayım gibi bir durum söz konusu olmuyor.
Oluyor. Bkz. PS5 uyumlu SSD'ler. Bkz DirectStorage SSD gereksinimleri.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı