Oyun için hangi Linux dağıtımı tercih edilmeli?

etooo124

Femtopat
Daha fazla  
Windows'tan Linux'a geçmek istiyorum. Linux hakkında hiçbir bilgim yok, ne yapmalıyım? Oyunlarda FPS düşüşü vb. olmasın; genellikle oyun oynayacağım. Hangi Linux'u kurmam gerek?

Windows'tan Linux'a geçmek istiyorum. Linux hakkında hiçbir bilgim yok, ne yapmalıyım? Oyunlarda FPS düşüşü vb. olmasın; genellikle oyun oynayacağım. Hangi Linux'u kurmam gerek?

Genellikle oyun oynamak ile Linux zıt şeyler dostum. Hele hele Linux'u fazla bilmiyorsan daha da sıkıntı. Arkadaşın dediği gibi Dual boot kur. Yoksa çıkan bağımlılık sorunlarıyla, hatalarla uğraşamazsın.

Dual boot nedir işletim sistemleri hakında çok bilgim yok.

Hocam aşağılamak gibi algılamayın asla fakat o kadar az biliyorsanız windowsda kalın. Linux henüz Windows kadar kullanıcı dostu değil. Eğer çok fazla denemek istiyorsanız Linux Mint veya Zorin OS kurun YouTube'dan nasıl Dual boot yapılır yazıp bakın öyle baka baka indirin. Ama Linux'dan oyun oynamaya çok da iyi gözle bakmayın. Hani Minecraft olur veya Steam'de Linux versiyonu olan oyunlar olur onları rahatça açarsınız ama biraz daha farklı şeyler oynayacağım diyorsanız zorlanırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı