Oyun İçin Hangi Linux?

Açık kaynak işletim sistemi dersi gördüm. Az çok biliyorum fakat çok iyi bildiğim söylenemez. Ubuntu'yu biliyorum ama oyun için daha iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünmüyorum. O yüzden konu açtım denilebilir.
Siz o dersi gördünüz mü? Bizde de vardı fakat kimsenin umrunda değildi.

Deep'in OS'ta Grafik Yöneticisi var. Ekran kartının profilini kendin seçebiliyorsun.

-Güç tasarrufu
-Dengeli
-Yüksek performans yazar.

Ama bunlar sadece ekran kartı profili için.

RX570 ekran kartım, Ryzen 3 3200g 4GHz işlemcim, 8GB RAM var. FPS konusunda oyunlarda bir sıkıntı yaşamıyorum. Windows orjinal anahtar kullanmadığım için bir de artık sıkıldım farklı arayüz olsun diye istiyorum bir yandan da.
R6, PUBG ve LoL'ü Windows üzerinde oynayabilirsiniz. CS:GO ise GNU/Linux'ta daha fazla FPS verecektir. AMD ekran kartlarının sürücüleri GNU/Linux üzerinde daha iyi çalışıyor. 😛

Hayır. Açamazsınız. Oyunlar .EXE formatındadır çünkü.
Proton uyumlu oyunlar Steam ile açılabilir.

R6, PUBG ve LoL'ü Windows üzerinde oynayabilirsiniz. CS:GO ise GNU/Linux'ta daha fazla FPS verecektir. AMD ekran kartlarının sürücüleri GNU/Linux üzerinde daha iyi çalışıyor. 😛

Proton uyumlu oyunlar Steam ile açılabilir.
Hocam çok uğraştırır ya. Yoksa yolu var tabii. Yani Windows ile devam etmesi bana daha mantıklı geliyor.

Ben Dual Boot olarak Manjaro kullanmaktayım. Oyun için Linux dağıtımlarını tavsiye edemem. Ancak WineHQ gibi uygulamalar ile Windows tabanlı uygulamaların bazılarını ayağa kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında başka şansınız yok.
Dağıtım olarak ise Ubuntu öneririm. Desteği iyidir. Karşılaşabileceğiniz problemlerin çözümlerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İşletim sistemi olarak öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Ubuntu, Pop!_OS, Kubuntu, Linux Mint, Manjaro... Seç beğen al.

Bizde sadece Pardus Türk malı olduğunu söylediler.
Değil. En azından Debian tabanına geçtiğinden beri yerli değil. Bildiğim 2 tane yerli GNU/Linux dağıtımımız var onlar da Pisi Linux ve Milis Linux. Pisi Linux, Pardus'un Debian'a geçmeden önceki son özgün halini temel alıyor. Milis Linux ise LFS olarak sıfırdan yazılmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı