Oyun İçin Hangi Linux?

O zaman artık bilgilerini güncellemenin zamanı gelmiş çünkü GNU/Linux çok yol katetti.
Tabii öyledir daha sonra pek inceleyemedim ama biliyorsunuz hiç bir işletim sistemi Windows kadar kullanışlı değil. Herhangi bir problemle karşılaştığımızda hemen çözüme kavuşturabiliyoruz fakat diğer işletim sistemlerinde pek mümkün olmuyor çünkü kullanışını bilen çok az kişi var. O yüzden arkadaş Linux'a geçse bile en kısa zamanda sıkılıp tekrar Windows'a geçiş sağlayacak.

Bizde sadece Pardus Türk malı olduğunu söylediler.
Aslında Linux'ta pek Türk malı veya başka milletlere saf olarak ait olduğunu söylenmez gibi. Pardus devlet destekliydi mesela hatta Belediyelerde bilgisayarlara kurulmuştu ve kullanılıyordu sonra Microsoft boş durmadı tabii ki. Verdi lisansları hoop Pardus diye bişey kalmadı gibi. Daha çok bi topluluk üyelerinin geliştirdiği işletim sistemleri...

En son 8 yıl önce lisede Açık Kaynak İşletim Sistemleri dersinde görmüştüm Linux'u o zamanlar adamı çileden çıkarıyordu. Çoğu programıda desteklemiyordu.
Çoğunlukla hangi yazılımı kullandığına bağlı, şu sıralar Linux tercih ediyorum çünkü yazılım geliştirme araçları daha çok destekleniyor ve genellikle kurması daha kolay.
Oyun cart curt harici linuxun desteklemediği şey yok aslında... Masaüstü bilgisayarımda Windows kurulu, scrapy kurayım dedim kafayı yedim bugün... Linux'te kurarken terminale 1 satır yazmıştım sadece.

Tabii öyledir daha sonra pek inceleyemedim ama biliyorsunuz hiç bir işletim sistemi Windows kadar kullanışlı değil. Herhangi bir problemle karşılaştığımızda hemen çözüme kavuşturabiliyoruz fakat diğer işletim sistemlerinde pek mümkün olmuyor çünkü kullanışını bilen çok az kişi var. O yüzden arkadaş GNU/Linux'a geçse bile en kısa zamanda sıkılıp tekrar Windows'a geçiş sağlayacak.
GNU/Linux'un topluluğu net Windows'un topluluğundan daha büyüktür. Ayrıca GNU/Linux'u kullanmayı bilirseniz her türlü daha kullanışlı.

Örneğin GIMP mi indireceksiniz. Windows'ta internete gireceksin, setup dosyasını indireceksin, kuracaksın. GNU/Linux'ta ise ya uygulama mağazasına girersin ya da işin tek komuta bakar.(Komut: sudo apt install gimp)

GNU/Linux'un topluluğu net Windows'un topluluğundan daha büyüktür. Ayrıca GNU/Linux'u kullanmayı bilirseniz her türlü daha kullanışlı.

Örneğin GIMP mi indireceksiniz. Windows'ta internete gireceksin, setup dosyasını indireceksin, kuracaksın. GNU/Linux'ta ise ya uygulama mağazasına girersin ya da işin tek komuta bakar.(Komut: sudo apt install gimp)
Kullanış derken aslında genel anlamda bahsettim. Windows en çok kullanılan işletim sistemi ve çözümleri daha çabuk bulabiliyorsun. Örneğin Linux'da bir problemle karşılaştığımızda ve buraya konu açtığımızda çok fazla cevap alamayacağız çünkü Linux'u kullanan ve işleyişini bilen çok az kişi var.

Mouse'u elinden alsanız bilgisayar kullanamayacak adamlar var ve sayıları azımsanmayacak kadar fazla.
Sen bu insanlara "Terminali aç şunu yaz" vs dediğin zaman "Bu ne ya MS-DOS gibi kara ekran mı kullanıcam..." tarzı dönüş alabilirsin. Üstelik bu kişilerin yazılan komutu bile düzgün geçirememe gibi özellikleri de var. Apt-get yazan mı dersin sudoaptget diye yazan mı? Şifreyi yazıyorum ama bastığım tuşları yazmıyor diyen mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı