Oyun İçin Hangi Linux?

Siz o dersi gördünüz mü? Bizde de vardı fakat kimsenin umrunda değildi.

Deep'in OS'ta Grafik Yöneticisi var. Ekran kartının profilini kendin seçebiliyorsun.

-Güç tasarrufu
-Dengeli
-Yüksek performans yazar.

Ama bunlar sadece ekran kartı profili için.

R6, PUBG ve LoL'ü Windows üzerinde oynayabilirsiniz. CS:GO ise GNU/Linux'ta daha fazla FPS verecektir. AMD ekran kartlarının sürücüleri GNU/Linux üzerinde daha iyi çalışıyor.

Hayır. Açamazsınız. Oyunlar .EXE formatındadır çünkü.
Proton uyumlu oyunlar Steam ile açılabilir.

Siz o dersi gördünüz mü? Bizde de vardı fakat kimsenin umrunda değildi.
Yani az çok bildiğim kadarıyla uçbirimini veya sistemsel özelliklerini kullanabiliyorum. Ubuntu üzerinden gördük dersi, ben biraz merak salıp Kali yükledim, kendi şifrelerimi kırmaya çalıştığım falan oldu 500GB HDD ile

Hocam çok uğraştırır ya. Yoksa yolu var tabii. Yani Windows ile devam etmesi bana daha mantıklı geliyor.

Ben Dual Boot olarak Manjaro kullanmaktayım. Oyun için Linux dağıtımlarını tavsiye edemem. Ancak WineHQ gibi uygulamalar ile Windows tabanlı uygulamaların bazılarını ayağa kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında başka şansınız yok.
Dağıtım olarak ise Ubuntu öneririm. Desteği iyidir. Karşılaşabileceğiniz problemlerin çözümlerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bizde sadece Pardus Türk malı olduğunu söylediler.

İşletim sistemi olarak öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Ubuntu, Pop!_OS, Kubuntu, Linux Mint, Manjaro... Seç beğen al.

Bizde sadece Pardus Türk malı olduğunu söylediler.
Değil. En azından Debian tabanına geçtiğinden beri yerli değil. Bildiğim 2 tane yerli GNU/Linux dağıtımımız var onlar da Pisi Linux ve Milis Linux. Pisi Linux, Pardus'un Debian'a geçmeden önceki son özgün halini temel alıyor. Milis Linux ise LFS olarak sıfırdan yazılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…