Oyun için Intel vs Ryzen

TecnoLoK

Hectopat
Arkadaşlar okullar kapanmadan önce bir bilgisayar toplayacağım. Ama İntel ve Ryzen biraz kafamı karıştırdı. Ben buraya yazıyorum ve %70 civarımda Ryzen seçeneğini görüyorum. Fakat ben Vatan, MediaMarkt, Teknosa vb. yerlere sorunca %100 İntel diyorlar.

Benim fikrim ise Intel'den yana. Nedeni ise Intel yıllardır kendini kanıtlamış, iyi işler yapmış bir firma. AMD ise geçmişi çok kötü olmuş ama Ryzen ile bunu telafi etmeye çalışan bir firma. Ben bilgisayarı oyun için toplayacağım. Bu yüzden de Intel istiyorum. Tamam diyeceksiniz Ryzen çok çekirdek performansı daha iyi, saf güç bakımından daha iyi, daha ucuz diyebilirsiniz ama ben oyun oynayacağım için saf güç benim için önemli değil. Şu anlık tek çekirdek daha önemli ama ilerde çok çekirdek daha önemli olacak bunu bende biliyorum ama AMD'nin eski işlemcileri oyun açmazken Intel'in 3000 serileri rahatlıkla GTA 5 oynatıyor. Bende buna dayalı şimdi Intel seçmek istiyorum. Bir de Ryzen daha yeni bir işlemci ne olacağı belli değil.

Yani sonuç olarak Intel mi seçmeliyim Ryzen mı seçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme!
Ryzen'in oyun performansı ve render performansı Intel'i tokatlar. Kendim kullandığım için söylemiyorum iyi ki sistemimi Intel toplamamışım. Fakat tercih senin. Biz Ryzen öneririz de sorun çıkarsa iş bize kalır. O yüzden hangisiyle toplamak istiyorsan onla topla.

AMD gibi bir firmayı batırmayı ne kadar da çok seviyorsunuz? 64 Bit teknolojisini ilk olarak AMD getirdi ancak İntel 64 Bit'e gerek yok 32 bit devam dedi. AMD APU'yu getirdi, yine gerek yok dedi. Şimdi de Zen mimarisini getirdi, İntel bu sefer korkmaya başladı. AMD Ryzen'i getirmeseydi şuanda piyasada İntel i9 diye bir işlemci olmayacaktı. Size tavsiyem kesinlikle Ryzen'dir.
Bu arada eski AMD işlemcileri oyun açmıyor demişsiniz ancak AMD'nin stok fanıyla rahat overclock yapılıp oyunları çok rahat açabildiğini unutmuşsunuz. AMD overclock'a daha müsait bir yapıya sahip bunu unutmamak lazım.
Bu arada overclock'a da gelmişken overclock hız rekorunun AMD Ryzen 7 1800X'e ait olduğunu da unutmayalım.

Sadece oyun için ise Intel çok az farkla önde diyebilirim. 1-2 FPS fazla alıyor Intel. Ryzen şu an x99'un ilk zamanları gibi, hiçbir şeye tam uyumu yok. RAM'ler max. hızlarına çıkamıyor, biraz eski soğutucu aldıysan ekstradan AM4 için parça bekliyorsun falan. Ama uygun fiyata daha iyi Render yapabilme imkanı sunuyor Ryzen. Şimdi Ryzen alırsan, gelen güncellemeleri de sabırla beklersen ileride rendera da oyuna da koşabilen bir işlemcin olur.

AMD'nin geçmişi de kötü değil bu arada. Bir yere kadar Intel'in önündeydi, sonra Intel Pentiumlar ile AMD'yi geçer gibi oldu ve hala daha bu günkü i7'ler bile çok çok çok geliştirilmiş Pentium'lar aslında. 2xxx serisinden bu yana da pek bir performans değişimi olmadı çünkü ihtiyaç yoktu. Şimdi de Intel korkmadı, sadece stratejik olarak rakibinin betini gördü ve yükseltti. Ekran kartı tarafında da Nvidia böyle yapıyor. Bunlar klasik rekabetler, kavga falan olduğu yok. Intel bu işlemcileri kim bilir ne zaman tasarladı, üretime hazır hale getirdi. AMD Fx'ler ile piyasada bir şeyler kırpmaya çalışıyorken de i9'u sürmek mantıksız olurdu zaten.

Nasil ryzen diyorsunuz anlamiyorum! Sistemin ryzen 5 1600 gtx 1070 ama intel gibi stabil degil! Csgo , ko gibi eski oyunlardada tek cekirdek performansindan dolayi sinir edici birsey oluyor! Kesinlikle intel tavsiye ediyorum! Sistemim:
Ryzen 5 1600
Asus rog strix 1070
X370 gaming pro carbon
16 gb 3200mhz ram
250gb samsung evo 850 ssd

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı