Oyun için Linux önerisi

ArticWolf

Hectopat
Daha önce Dual boot Ubuntu kurmuştum Windows'um yanına oyun için Linux kuracağım. Not: Ubuntu silmiştim ve GRUB menüsünü gelmemesi için bir dosya atmışım sistem:
HD 7400M.
i5 2400M
6 GB RAM.

Steam Deck'in portlanmış hali. Arch Linux tabanlıdır. KDE Masaüstü ortamı + Steam Deck arayüzü bulunur. Birçok şey hazır geldiğinden pek fazla bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bazı hatalar mevcuttu benim kullandığım zaman. Ama üzerine güncellemeler gelmiş.

Garuda Linux oyun için sayılır mı emin değilim.

EndeavourOS dağıtımını oyun için hazır hale getirebilirsiniz. Kendisi sade bir Arch tabanlı dağıtımdır. Fakat oyun oynamak için birçok şey ayarlamanız gerekebilir. Baştan söyleyim.

Steam Deck'in portlanmış hali. Arch Linux tabanlıdır. KDE masaüstü ortamı + Steam Deck arayüzü bulunur. Birçok şey hazır geldiğinden pek fazla bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Bazı hatalar mevcuttu benim kullandığım zaman. Ama üzerine güncellemeler gelmiş.

Garuda Linux oyun için sayılır mı emin değilim.

EndeavourOS dağıtımını oyun için hazır hale getirebilirsiniz. Kendisi sade bir Arch tabanlı dağıtımdır. Fakat oyun oynamak için birçok şey ayarlamanız gerekebilir. Baştan söyleyim.

Linux'ta başlangıcım ve Windows'un yanına kurcağım. İnternette ilk SteamOS sonra Windows demişler.

Linux'ta başlangıcım ve Windows'un yanına kurcağım. İnternette ilk SteamOS sonra Windows demişler.

SteamOS kurulurken tüm bir diske kuruluyor. Harici bir diskiniz yoksa Dual boot işi SteamOS için biraz zor. Belki manuel yükleme ile yapılabilir. O da uzun sürer. EndeavourOS'i oyun için hazır hale getirebilirsiniz. AUR gibi bir kaynaktan da yararlanma şansına sahip olursunuz.

SteamOS kurulurken tüm bir diske kuruluyor. Harici bir diskiniz yoksa Dual boot işi SteamOS için biraz zor. Belki manuel yükleme ile yapılabilir. O da uzun sürer. EndeavourOS'i oyun için hazır hale getirebilirsiniz. AUR gibi bir kaynaktan da yararlanma şansına sahip olursunuz.

Hocam Debian tabanlı mı bir de kaynağı atabilir misiniz?

Hocam Debian tabanlı mı bir de kaynağı atabilir misiniz?
Debian tabanlı mı diye sorduğunuz dağıtım EndeavourOS mi?
Hayır kendisi Arch Linux tabanlı.

SteamOS'in portlanmış hali de Arch Linux tabanlı.

Neyin kaynağını istiyorsunuz?

Oyun için hazır hale getirmenin kaynağı. Bir de hangi dosya uzantılarını kurabilirim?

Oyun için hazır hale getirmeyi araştırarak bulabilirsiniz. Fakat ben birkaç örnek bırakayım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Paket kurmak için pacman paket yöneticisini kullanabilirsiniz. *.pkg.tar.zst şeklinde bu dosyaları alıp kuruyor pacman.

Oyun için hazır hale getirmeyi araştırarak bulabilirsiniz. Fakat ben birkaç örnek bırakayım:

Paket kurmak için pacman paket yöneticisini kullanabilirsiniz. *.pkg.tar.zst şeklinde bu dosyaları alıp kuruyor pacman.

Hocam .run uzantılı dosya var elimde onu yükleyebilir miyim çok cahilim de Linux konusunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı