Oyun için OLED monitör alınır mı?

Bütçe
40K-60K

RasiMeraL

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Oyun için OLED monitör bakıyorum. Benim için ekran parlaklığı ve renk kalitesi çok önemli. Yalnız OLED monitorlerde yanma olabiliyor diyorlar ve ölü piksel çıkma ihtimali yüksek diyorlar. O yüzden alsam mı almasam mı karar veremedim. Bir de OLED'lerde parlak ekran ve mat ekranin farkı ne oluyor. Parlak ekran görüntü canlılığını artırıyor mu? Mat ekran görüntü canlılığını azaltiyor mu? Parlak ekran kullanılışlı mıdır? 2K veya 4K olabilir. 31.5 inç veya 32 inç bir monitör ariyorum. Bütçem 40K-60K arası. Şu anki monitörüm Dell G3223Q Fast IPS panel.

2-3 gün önce bu tarz bir konu açmıştım orayı inceleyebilirsiniz. Benimde pek bilgim yoktu ama 1-2 arkadaş sağolsunlar anlatmaya çalıştılar durumu. Kısaca kendi bildiğim kadarıyla, Mat ekran yansıma azaltıyor fakat dediğiniz gibi görüntü canlılığını azaltıyormuş yani + da var - de. Ekran parlaklığı ve renk kalitesi dediğiniz zaman benim 2-3 günde edindiğim bilgiye göre ve 2 monitör arasında kaldım. Bir tanesi QD-OLED, bir tanesi WOLED.

Ama sizin aradığınız özellikler Dell tarafında daha iyi

Ama sizin bütçeniz genişken bence daha iyi ve 4K - 240 HZ monitöre yönelmenizi tavsiye ederim.

2-3 gün önce bu tarz bir konu açmıştım orayı inceleyebilirsiniz. Benim de pek bilgim yoktu ama 1-2 arkadaş sağ olsunlar anlatmaya çalıştılar durumu. Kısaca kendi bildiğim kadarıyla, mat ekran yansıma azaltıyor fakat dediğiniz gibi görüntü canlılığını azaltıyormuş yani + da var - de. Ekran parlaklığı ve renk kalitesi dediğiniz zaman benim 2-3 günde edindiğim bilgiye göre ve 2 monitör arasında kaldım. Bir tanesi qd-OLED, bir tanesi woled.

Ama sizin aradığınız özellikler Dell tarafında daha iyi.

Ama sizin bütçeniz genişken bence daha iyi ve 4K - 240 Hz monitöre yönelmenizi tavsiye ederim.

Benim asıl öğrenmek istediğim bilgilerden biri OLED monitörlerin hepsinde yanma sorunu olabiliyor mu? Bir de 31.5 veya 32 inç bir monitör ariyorum.

Benim asıl öğrenmek istediğim bilgilerden biri OLED monitörlerin hepsinde yanma sorunu olabiliyor mu? Bir de 31.5 veya 32 inç bir monitör ariyorum.
Teknolojinin maalesef en kötü yanı o. Ama artık oled yanmaları riskini kullanımda dikkat edildikten sonra ortadan kaldırabiliyormuşuz anladığım kadarıyla.
Samsung'un eski versiyonunu güncelleyerek yeni çıkardığı bir model ve iyi olduğunu okudum. Bir araştırın dilereniz.

ASUS monitörlerinde yanmaya karşı önlemler alınmış. Benim kullandığım monitörde sensör ve ekran karartma gibi özellikler var yanmayı önlemek için. Bu benim kullandığımın 32 inç versiyonu almanı tavsiye ederim. Tek pişmanlığım 32 yerine 27 inç aldım böyle bir monitöre 32 inç yakışır.

Benim anladığım oled monitör almak yanma probleminden dolayı riskli..
Samsung tarafından geliştirilen oledden daha dayanıklı olacağı bilinen söylenen nanoled (el-qd) için uzun zamanlı beklemeyi göze alman gerekiyor bu durumda.

3 yıl yanık garantisi sunan firmaların tutumu bir güvence sağlaması adına önemli.

Redditte konusunu açmıştım günümüzden çokta uzakta değiller ama beklememek adına oled alıp keyfine varın derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-3 gün önce bu tarz bir konu açmıştım orayı inceleyebilirsiniz. Benimde pek bilgim yoktu ama 1-2 arkadaş sağolsunlar anlatmaya çalıştılar durumu. Kısaca kendi bildiğim kadarıyla, Mat ekran yansıma azaltıyor fakat dediğiniz gibi görüntü canlılığını azaltıyormuş yani + da var - de. Ekran parlaklığı ve renk kalitesi dediğiniz zaman benim 2-3 günde edindiğim bilgiye göre ve 2 monitör arasında kaldım. Bir tanesi QD-OLED, bir tanesi WOLED.

Ama sizin aradığınız özellikler Dell tarafında daha iyi

Ama sizin bütçeniz genişken bence daha iyi ve 4K - 240 HZ monitöre yönelmenizi tavsiye ederim.
Hocam şu konuyu okuyabilir misin?

Hocam şu konuyu okuyabilir misin?

Bunu beklemek çok uzun sürer gibi ama hala almadım bakalım belki yakın zamanda gelecek haberleri felan çıkarsa bekleyebilirim. Teşekkürler ayrıca 🤗

Technopat Haberler

Geri
Yukarı