Çözüldü Oyun için sahte RAM, VRAM miktarı gösterme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MegaFox

Hectopat
Daha fazla  
Açmak istediğim bir oyunda bilgisayarımın temel özellikleri karşılamadığına dair bir uyarı alıyorum. VRAM, RAM ve işlemci miktarım yeterli değilmiş. Bunun üzerine configde birkaç ayarlama yapıp oyun açılsa oynayabileceğime karar verdim ve görünen işlemci miktarını düzenledim. Uyarılardan birisi gitti fakat sahte RAM ve VRAM nasıl gösteririm bilmiyorum. Var mı bir program önerisi olan veya regeditte bu değerlerin nerelerden düzenlendiğini bilen birileri?

Çözüm
Öncelikle; kartım AMD veya NVIDIA değil. İkinci olarak, önemli olan RAM'den alıyor olması değil, bunun değer olarak görünmesi. Oyun başlarsa RAM ile tabii ki destekler ama oyun başlamasına engel oluyor bu hata. Ben de resource hacker adlı bir program buldum ve bundan "System32"deki "sysdm. Cpl"yi editleyerek RAM sorununu çözdüm. Fakat halen daha VRAM için uğraşıyorum. 40 MB VRAM eksiği yüzünden açamıyorum şu anda.

Bu sistemin bu oyunu taşımadığının ben de farkındayım. Benim hobim Low budget Gaming. Sınırları zorlamayı seviyorum. Yoksa ne acelem var, 1 aya 1050 Ti'lı laptopum geliyor, bekler o zaman da oynarım. Ama zevk benimki. Ayrıca buradan başkaları da görüp belki yararlanabilir. Bu sorunu tek yaşayan ben olmayacağım sonuçta. En azından görürlerse ve açarlarsa düşük sistemli arkadaşlar. Config dosyalarını Low Spec ayarlarına getirdiklerinde belki bir nebze oynama şansları olur. Anlayacağın bu işin balığı ağaca tırmandırmakla alakası yok. Belki ben açamam VRAM yüzünden ama başkasının sadece işlemci ve RAM ile alakalı sorunu vardır da açar, belli mi olur?..
Önemli olan oyunu oynayabilmem değil zaten. Oyunları açabilmek konusunda bir hırsım var uğraşmayı seviyorum. Ayrıca İntel HD Graphics ile GTA V açtıysam bunu da açarım. Sadece bu sistem bilgilerini editlemek için bildiğiniz bir yol var mı söylerseniz yeter.

VRAM'ın yetmediği yerde RAM'den otomatik olarak alır zaten Nvidia ekran kartlarında. RAM miktarının yarısını ihtiyaç durumunda ekran kartıyla paylaşıyor.

Adsız.jpg

Otomatik olarak aktif değilse; değiştirebilirsin, her 400 onaltılık 1024 ondalığa eşittir.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Windows]
"CSDVersion"=dword:00010000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows]
"CSDVersion"=dword:00010000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000]
"IncreaseFixedSegment"=dword:00000001

Öncelikle; kartım AMD veya NVIDIA değil. İkinci olarak, önemli olan RAM'den alıyor olması değil, bunun değer olarak görünmesi. Oyun başlarsa RAM ile tabii ki destekler ama oyun başlamasına engel oluyor bu hata. Ben de resource hacker adlı bir program buldum ve bundan "System32"deki "sysdm. Cpl"yi editleyerek RAM sorununu çözdüm. Fakat halen daha VRAM için uğraşıyorum. 40 MB VRAM eksiği yüzünden açamıyorum şu anda.

Bu sistemin bu oyunu taşımadığının ben de farkındayım. Benim hobim Low budget Gaming. Sınırları zorlamayı seviyorum. Yoksa ne acelem var, 1 aya 1050 Ti'lı laptopum geliyor, bekler o zaman da oynarım. Ama zevk benimki. Ayrıca buradan başkaları da görüp belki yararlanabilir. Bu sorunu tek yaşayan ben olmayacağım sonuçta. En azından görürlerse ve açarlarsa düşük sistemli arkadaşlar. Config dosyalarını Low Spec ayarlarına getirdiklerinde belki bir nebze oynama şansları olur. Anlayacağın bu işin balığı ağaca tırmandırmakla alakası yok. Belki ben açamam VRAM yüzünden ama başkasının sadece işlemci ve RAM ile alakalı sorunu vardır da açar, belli mi olur?..

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı