Oyun karakterine aşık olmak

3.ye başladım ben de. Oyunun grafikleri bu yıl çıkan oyunlardan çok daha güzel.

Optimizasyon çok da kötü değil ya. 2060'la ekstrem ayarlar, RT High'da DLSS kapalıyken 40-50 FPS veriyor. Adam olana çok bile.

Hocam optimizasyon sorununu AMD ekran kartlarında bir görseniz oyun bozuk dersiniz. AMD ekran kartı kullanıcıları için çile metro serisi. Sanırım oyun motorunda bayağı NVIDIA özellikleri olduğu içindir.
Zero two değil mi o?

Evet.

Zero-two Katsuragi'nin çakmasıdır, change my mind.

İlk izlediğim animeydi bende yeri bir başka.
 
4. oyunda konuştururlar umarım. Bu arada bende kendi pp, anime karakterine aşığım, balon karakter falan diyorlar ama olsun. Aşka engel değil.😃

Fallout 4'te de ana karakterimiz konuşmaya başlamıştı. Metro'nun 4. oyunu gelir mi bilmem ama 3. oyunda konuşması gerekiyordu. Kesinlikle atmosfere ve olayların içine daha net girerdik böylece. Ben oyunun içindeymiş gibi hissetmek istemiyorum ki. Artyom varlığını hissetirmeleri gerekiyordu oyunda. 2 oyun boyunca sen bir karkater gelişmesi yarat. 3. oyunda adamın hala nefes alışverişlerini dinlet oyunculara sapık gibi. Şimdi bu seriyi oynayan insanlar Artyom hatırlar mı? Ne kaldı ki aklımızda? Oyunda tek akılda kalacak karakter o olmalıydı ama adamın bir sesi ve görüntüsü bile yok.
 
Bunun sıkıntısı 3. oyunda daha net anlaşılıyor. Oyun açık dünya olunca etkileşime geçilecek bir sürü şey oluyor tabii ve yönettiğimiz karakter mal gibi tepkisiz kalınca her olaya sıkıyor bir noktadan sonra. 1. ve 2. oyunda o kadar sorun olmuyordu çizgisel ilerlediği için. Bu kadar etkileşim ekle sen oyuna adama bir seslendirme yapma. Çok saçma. Fallout 3'ten beri bu yöntem deneniyor RPG oyunlarda ama olmuyor abi. Yapmayın işte şunu. Çok sinir bozucu. Tipini göstermiyorlar onu hadi anladım.

Bence Half-Life'da iyi oldu diğer oyunlara yakışmadı.
 
Bence Half-Life'da iyi oldu diğer oyunlara yakışmadı.

Half-Life RPG değil çünkü ve bu boyutta büyük bir açık dünyası ve etkileşimi yok. Bazı oyunlarda iyi oluyor. Mesela Dragon Age Origins ana karakterimiz hiç konuşmaz. Doğru düzgün animasyonu bile yoktur ama o oyunda bu sırıtmaz. Fakat Metro'ya hiç gitmemiş. Keza bioware bile 2. oyunla beraber ana karakteri konuşturup seslendirdi ve bayağı farkını gördüm ben. Bu yöntem sadece ya tembellikten ya da masraf yapmamak içindir. Örnek Mass Effect serisi. Kumandan Shepard konuşmasaydı bu oyun bu kadar efsanevi olabilir miydi? Seslendirmesi olsa da ben gene kendimi onun yerine koyabiliyorum. Onun gibi hissetmem için adamın hiçbir olaya tepki vermeden mal gibi bakıp diyalog seçmem gerekmiyor.
 
Fallout 4'te de ana karakterimiz konuşmaya başlamıştı. Metro'nun 4. oyunu gelir mi bilmem ama 3. oyunda konuşması gerekiyordu. Kesinlikle atmosfere ve olayların içine daha net girerdik böylece. Ben oyunun içindeymiş gibi hissetmek istemiyorum ki. Artyom varlığını hissetirmeleri gerekiyordu oyunda. 2 oyun boyunca sen bir karkater gelişmesi yarat. 3. oyunda adamın hala nefes alışverişlerini dinlet oyunculara sapık gibi. Şimdi bu seriyi oynayan insanlar artyom hatırlar mı? Ne kaldı ki aklımızda? Oyunda tek akılda kalacak karakter o olmalıydı ama adamın bir sesi ve görüntüsü bile yok.

Haklısınız zaten 1. ve 2. oyunu darkone adı verilen mutatları çözmeye uğraştığımdan artyom sesini fazla önemsemedim.3.oyun için kesinlikle ses gelmeliydi. Aslında 4A Games'i Microsoft satın alsa fena olmaz. Belki artyom sesi gelir.😁(bu arada Metro 2033 iyi son yaptım).😄
 
Haklısınız zaten 1. ve 2. oyunu darkone adı verilen mutatları çözmeye uğraştığımdan artyom sesini fazla önemsemedim.3.oyun için kesinlikle ses gelmeliydi. Aslında 4A Games'i Microsoft satın alsa fena olmaz. Belki artyom sesi gelir.😁(bu arada Metro 2033 iyi son yaptım).😄

İşin kötüsü adamın sesi vardı. Yükleme ekranlarında gevezelik yaptırmak için seslendirtmişle sadece.
 
1617214571423.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı