Oyun motoru yapmak için hangi yazılım dili kullanılmalı?

Dilden önce matematik ve fiziğe ihtiyacın var. Bunlar dışında C++ ideal. Matematik ve fizik yoksa istediğin kadar C++ öğren.
 
Tek başına yapmak mantıklı değil zaten yapamazsında heleki deneyimin yoksa, oyun şirketleri bile o kadar maliyete katlanmak yerine alternatif çözümlere gidiyor.
Ama illaki yapacağım diyorsan nesne tabanlı diller ile yapabilirsin.
 
Adam oyun motoru yapacak ama tek ihtiyaci olan sey ekip, para, know-how, yazilim bilgisi. Saka gibi * kafayi yersin. Bunu yazmak; sifir para, egitim, kaynak ile "Bizim bir arazi var da tek basima otel dikecegim. Butcem 150 lira. Hangi aleti kullansam daha kolay olur?" demek gibi.

Belki bilirsin, Taleworlds diye bir oyun sirketi var. Adamlar kendi oyun motorumuzu yapacagiz diye 8 yil oyun cikartamadilar. Ve ekipleri 105 kisilik. Butceleri de $67.5M falandi. Oyunlari cikti, oyun motorlari saglam degil (know-how eksikligi) ve tekrardan duzelmek icin ugrasiyorlar. Yani demem o ki, acemi ordek ya basindan ya kicindan dalar. Eved.
 
Adam oyun motoru yapacak ama tek ihtiyaci olan şey ekip, para, know-how, yazilim bilgisi. Saka gibi * kafayi yersin. Bunu yazmak; sifir para, egitim, kaynak ile "Bizim bir arazi var da tek basima otel dikecegim. Bütçem 150 lira. Hangi aleti kullansam daha kolay olur?" demek gibi.

Belki bilirsin, Taleworlds diye bir oyun sirketi var. Adamlar kendi oyun motorumuzu yapacagiz diye 8 yil oyun cikartamadilar. Ve ekipleri 105 kisilik. Butceleri de $67.5M falandi. Oyunlari cikti, oyun motorlari saglam degil (know-how eksikligi) ve tekrardan duzelmek için ugrasiyorlar. Yani demem o ki, acemi ordek ya basindan ya kicindan dalar. Eved.

Bu konular hakkında bilgisizlik çok maalesef mesela birileri çıkıp 1 milyon yazılımcı diye proje yaptı...
Bunlar çok komik şeyler tabii ama gençler bir şeyler yapmak istiyor ve imkanları yok, toplumun zeki olmamasından kaynaklı olarak her şeyi kolay sanıyorlar tabii, kızmamak gerek.
 
Bunun için ihtiyacın olan şeyler iyi derecede C++ bilgisi yanı sıra OpenGL ya da DirectX gibi bir grafik API kitaplığını yalayıp yutmuş olman gerekiyor. Ayrıca analitik geometri, trigonometri, newton fiziği, akışkanlar mekaniği gibi spesifik birkaç konu hakkında da bilgi sahibi olmalısın. Bu gereksinimleri karşılarsan ilkel 3D bir oyun motoru geliştirebilirsin.

Zamanın da böyle basit bir proje geliştirmiştim, eğer ilerleyen zamanlarda böyle bir projeye başlarsan burada konusunu açabilirsin, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı