Oyun motorunda Unreal Engine 5 vs Unity

Herkese selam. Bugün ilk makalemin konusu olarak başlıkta da gördüğünüz gibi Unreal Engine 5 mi yoksa Unity oyun motorunu kullanmalıyız. Bu konuyu her açıdan ele alacağım ve sizin için faydalı olmasını umuyorum.

Öncelikle iki motorunda avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedelim

Unreal Engine, C++ kodlama dili kullanan ve size en üst düzey lumen, gerçekçi grafik kalitesine sahip olma ve oyundaki nesnelerin yerini değiştirme konusunda büyük avantajlar sağlamakta. Üstelik C++ bilmeseniz bile kullanabileceğiniz Blueprint sistemi, yani görsel kodlama yaparak kodlarınızı oluşturabilirsiniz. Blueprint sistemi çoğu şeyde size yardımcı olsa da C++ bilmenin de faydalı olabileceğini söylemek gerek. Eğer hedefiniz FPS, RPG, open world türünde oyunlar geliştirmekse Unreal Engine tam olarak size göre. Özellikle open world dünya oluşturmada size bir sürü yardımcı özellik sunması epey işinize yarayacak. Tabii bu kadar üst düzey bir oyun motorunun dezavantajları da var. Sistem gereksinimleri rakibi Unity'e göre çok ağır ve üst düzey bir donanıma sahip olmanız gerek. Ve oyun motoru 3D oyun yapma konusunda daha basit ve anlaşılır iken 2D oyun yapmak Unity'e göre daha zor. Üstelik Unreal Engine ile ilgili Türkçe kaynaklar çok az olmakla birlikte İngilizce yardımcı kaynağı da yeterli sayıda değil. Şimdi biraz da Unity'den bahsedelim.

Unity daha basit arayüzü, C# gibi kolay bir dille kodlama yapılabilmesi, farklı platformlara çok daha kolay bir şekilde uyum sağlayabilmesi ve internette binlerce yardımcı kaynak bulundurması ile mobil platformlara ve bilgisayarlara profesyonel oyun yapabilme imkanı sunmaktadır. Unity çok daha az sistem gereksinimi isteyen bilgisayarları zorlamadan çalışan bir oyun geliştirme motorudur. Üstelik kocaman bir asset Store mağazası, assetleri çok daha kolay bir şekilde motor içine aktarma imkanı sunar. 2D oyunları çok kolay bir şekilde yapmamıza imkan sunan Unity, 2D assetleri çok daha kolay bir şekilde düzenlememize ve animasyon yapabilmemizi sağlar.

iki motoru da birbirleriyle karşılaştıracak olursak

Unity:
-Unity çok daha az sistem gereksinimi istiyor ve bilgisayarı çok zorlamadan çalışıyor. Daha geniş bir asset Store'u var ve yardımcı kaynak sayısı Unreal Engine'e göre çok çok daha iyi. 2D oyun geliştirmede mobil platformlara oyun çıkarma konusunda Unreal Engine'den daha iyi.

Unreal Engine:
-Lumen, animasyon, gerçekçilik, RPG, FPS, open world oyun yapmada daha iyi özellikler bulundurma konusunda Unity'e göre çok daha iyi. Daha profesyonel imkanlar sunmakta ve kodlama bilmeseniz bile gelişmiş Blueprint sistemiyle size görsel kodlama yapabilme imkanı sunmakta. Ortalama veya üzeri oyun yapmak için Unity'den çok daha iyi.

Bunlar genel olarak iki uygulamanın avantajları ve dezavantajlarıydı. Eğer siz ben 2D oyunlar geliştireceğim, mobil platformlara yönelik oyunlar yapacağım veya ortalama kalitede bir oyun geliştireceğim diyorsanız Unity tam olarak size göre. Tabii bunun için C# dili de öğrenmeniz gerekir fakat endişe etmeyin öğrenmesi çok hızlı bir dildir.

Veya az önce dediklerimin aksine ben daha gerçekçi, daha iyi oyunlar yaratmak istiyorum daha profesyonel olsun istiyorum diyorsanız Unreal Engine 5'i seçmelisiniz. Kodlama bilmiyorsanız bile Blueprint sistemi çok işinize yarayacaktır.

Umarım makalemi beğenmişsinizdir. Yanlış veya eksik bir yer görürseniz söylemekten çekinmeyin ve sizde fikirlerinizi belirtin. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı