Oyun odaklı sistem için 240mm AiO vs 360mm AiO

4qu320.jpg
 
5600X'e Stok soğutucusu bile yeterli. 3000 Serisinde olduğu gibi ısınma problemleri yok. Sistemde daha önem taşıyan bir eksik varsa onu alsan daha iyi olur. Almak zorunda hissediyorum dersen 240mm fazlasıyla yeterli. Fanteziye gerek yok bence. 360mm İyi güzel hoş da, kasada çok yer kaplıyor ve içini daraltıyor. İlerde üst seviye bir işlemci alıp OC yaparım dersen işler değişir ama. İleriye dönük üst seviye işlemci alma düşüncen varsa 360mm olanı al. 5600X Alıp yıllarca sisteme dokunmayacaksan stok fan bile yeterli. PF240 İle 5600X Kullanıyorum bende. Tam yükte 55 derece.
 
O zaman, fiyatlar değişmezse umarım, PF360 daha iyi olur. Çünkü bir aralar 5GHz'ye çıkmaya çalışacağını söylemişti.
5GHz basit... Yani şöyle basit eğer işlemcinin OC potansiyeli 5.5’se bu soğutma ve işlemciyle basit. Ama 4.8‘se zor. OC potansiyeli diye bir şey ne yazık ki var. Bu işlemcilerde V patlaması durumu geç yaşanıyor ancak daha düzgün V patlaması yaşanmadan OC potansiyeli bitiyor sanırım, 5800X mesela. Umarım 5600X de öyle değildir.
 
GF1 hakkında 4 konu açtı, 4 konuda da GF1 dedik. 1 kere açarsa sıkıntı yok, ek olarak 2 aya neler olur bilemeyiz. 2 aya konu açması daha sağlıklı.

Gereksiz fazla araştırma yapyıor, geçen gün DC üzerinden bir liste attı beynim havaya uçuyordu, değişik değişik yazılar, neymiş ana kapasitör şu markanınmış falan.

Takıntılı, bence sistemi bitirse bile kurtulamayacağız, en ufak olayda konu açacak.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı