Rehber Oyun oynamak için GNU/Linux'a geçiş

Herşeyi anladım fakat paketlerin içinde cups samba vesaire gereksiz şeyler var ne alaka oyunla bunlar?
Samba: Samba, Linux ve Unix işletim sistemleri ile Windows NT ve Windows 9x işletim sistemleri arasındaki iletişimi sağlayan bir ağ sunucusu uygulamasıdır.

Cups: CUPS, bir bilgisayarın bir yazdırma sunucusu olarak hareket etmesine imkan sağlayan Unix benzeri bilgisayar işletim sistemleri için modüler bir yazdırma sistemidir.

Samba gerekli, Cups duruma göre kurulabilir. Zararı olmaz. Bir uygulama istemiş ki kurmuşum demek ki her paketi tek tek inceledim.

Keşke sadece bunlar olsa çok fazla gereksiz dependencies var. Ek olarak Wikipedia'dan çalıp atma bana biliyorum ne olduklarını.

nvidia-dkms

Bunu da koyabilirsiniz NVIDIA kısmına
nvidia driveri duruma göre yüklenir, nvidia-dkms her ekran kartında çalışmaz. Ha evet, genel olarak oyun için nvidia'dan daha iyidir.

Hiç kodlama bilmiyorum ama PC çok kötü oyunlarda bayağı performans sorunu yaşatıyor Windows'tan Linux'a geçsem zorlanır mıyım?
Linux'a geçerken zorlanmazsin, fakat performans konusunda masaüstünde daha iyidir linux. Tavsiye ederim.

Sadece onlar değil, bir sürü gereksiz bağımlılık eklemiş.

Ayrıca rehber tamamen taraflı hazırlanmış. Felaket ötesi.
Gereksiz bağımlılıkları yazar mısın?

Rehberin taraflı hazırlanmış yeri tam olarak neresi acaba? Cups ve dosbox yüklenmeyebilir, diğerleri çoğu zaman gerekli bağımlılıklar.

Keşke sadece bunlar olsa çok fazla gereksiz dependencies var. Ek olarak Wikipedia'dan çalıp atma bana biliyorum ne olduklarını.
Ne komiksiniz, biliyorsunuz da madem niye soruyorsunuz?
Herşeyi anladım fakat paketlerin içinde cups samba vesaire gereksiz şeyler var ne alaka oyunla bunlar?
mpg123, cups ve ncurses dışında gereksiz paket göremedim.
Önüne gelen rehber yapmaya başlamış bunu anladım sizden hocam.
İstemiyorsan bakmayabilirsin, görmeyebilirsin, sevmediysen beğenmeyebilirsin ya da biliyorum diyorsan aha bak bu da benim rehberim diyip daha iyisini yapabilirsin. Ben de okurum. Okuyucusun, eleştirebilirsin ama havadan laf sallamayazsın.

Rehberinizdeki liblerin ne işe yaradığını bilseydiniz şuan böyle konuşmazdınız gittikçe gereksiz paket sayısını arttırcaksın herhalde. Ve rehber yapmalık bir şeyde görmüyorum öğrenmek isteyen araştırsın.

Hepsini tek tek saydırtmayın isterseniz bana burada. Arch'a göre yaptım bu rehberi. Herhalde biliyorsunuz tek bir bağımlıklılık olmadığında açılmadığını, isterseniz beğenmediğiniz yeri belirtin, haklıysanız sileyim.

(O son attığım paket dizesini sürekli olarak kurduğum da kuruyorum. Ve hiçbir hatayla da karşılaşmadım. Araya kendi ihtiyaçlarım da kaçmış olabilir.
)

Sadece şunu diyeyim eğer crack oyun oynayacaksa birisi Arch tarafında bunlara ihtiyacı var.
Kod:
sudo pacman -S --needed lib32-alsa-lib lib32-alsa-plugins lib32-libpulse lib32-openal giflib libgphoto2 libxcrypt-compat zlib gst-plugins-base gst-plugins-good gst-plugins-ugly gst-plugins-bad gstreamer-vaapi gst-libav
Ek olarak normal Steam'den oynayacaklarsa bir şey yapmalarına gerek yok. Nvidia kullananların harici.

Bak doğru söylediniz, sadece Steam'den oynayacaksa onları yüklemesine gerek bile yok aslında, Steam zaten yüklüyor. Lutris'den örnek vereyim, paketler olmazsa kendisi yüklemiyor, dolayısıyla da oyun açılmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…