Rehber Oyun oynamak için GNU/Linux'a geçiş

Biz @403976 ile denediğimiz de Windows ile aynıydı hemen hemen. Arch'ta biz de çok arttı.
1,5 ay öncesinde bu kadar gelişmiş değildi, sanırım kronik bir problem vardı. Bildiğiniz LoL'de daha fazla FPS alıyorum.
Linux'un Windows oyununu Windows'tan iyi açması...

Fedora'da dediğim gibi biz hemen hemen büyük bir Windows fark görememiştik Fedora'da.

Ancak:
Arch Linux'ta biz 1050 Mobile'lerle 285 FPS gördük. Windows'ta harici monitör bağlamışken bile 220 üstü görememiştim. Genelde 120-160 bandındaydı. Ama Linux'ta 145-240 arası. Maksimum ise dediğim gibi 285...

@222744 bir ara Arch'a davet edelim sizi.

Hocam Arch güzeldir hoştur ama ben bulut mühendisliği istiyorum. Bundan sonra hayatımın geri kalanı systemd ve Redhat ile geçecek gibi
Benim sorum şu, Fedora Arch kadar olmasa da Bleeding Edge bir dağıtım, içindeki yazılımlar mı şişiriyor acaba?

Hocam hayır aslında. Doğrusu sanırsam direkt Fedora tabanıyla alakalı olabilir. Arch tabanı bildiğiniz gibi çeviktir hızlıdır. Ancak Fedora tabanı pek çevik değil kullandım bayağı. Ubuntu'dan hızlı ama Debian'dan yavaş. Bence tabanla alakalı.

Debianda ses driverları düzgün çalışsa her şey güzel olacaktı ama çalıştırmak istemedi.

Arch tabanı çeviktir hızlıdır, Fedora tabanı yavaş ne demek yahu? Taban dediğin şey nedir mesela? Neye dayanarak bu önermeleri yapıyorsunuz hiç anlamış değilim.
Benim bildiğim bir sistemi ağırlaştıran içindeki hizmetlerdir, Fedorada bunların bereketi var bi Ubuntu kadar olmasa da Arch kuran çoğu kullanıcı temel şeyler dışı hiç bir şey kurmadığı ve son driver ve kernel sürücülerini aldığı için hızlı. Linux her yerde Linux

Arch kuran çoğu kullanıcı temel şeyler dışı hiç bir şey kurmadığı ve son driver ve kernel sürücülerini aldığı için hızlı.
Buradan gördüğüm kadarıyla Arch kullanıcıları gereken çoğu paket/servisi kullanmıyor ki. Bir istasistik çıkarsak güvenlik duvarı kullanan Arch kullanıcılarının oranı ne olurdu merak ediyorum. systemd'e bloat diyenleri gördü bu gözler.

Aslında çok bile gereksiz paket kuruyorlar. Ben uzunca bir süre Arch ve türevini kullandım, hiçbir zaman Arch'a gelin demedim. Çünkü insanlar kurma aşamasını geçebilse de kullanma aşamasında tıkanıyor. Hızlı diye çağırmak mantıksız. Ben de herhangi bir dağıtımın içini boşaltıp ona hızlı diyebilirim.

Ayrıca hız mesele ise herkes Clear Linux'a geçsin. Bütün testlerde diğer dağıtımlara fark atıyor. Arch da bunlara dahil.

Rehberden Arch kurmak bence bir yetenek olmamalı hocam.
Ben Fedoranın güncelliğini ve buna rağmen sorun çıkarmamasını seviyorum, daha önce hiç yolda bırakmadı. Dediğiniz gibi muhtemelen firewall ve çeşitli gerekli hizmetleri kaldırsam bu da Arch kadar hızlanacak.

Gelelim ekran kartı sürücülerine:
Fedora AMD: sudo dnf install mesa
İlk önce ellerine sağlık. Bu komutun işe yaramadığını belirtmek isterim. AMD ekran kartı sürücüleri için aşağıda hazırladığım komutların girilmesi lazım. Aslında sadece ilk 2 komut ekran kartı sürücüleri için. Diğer 3 komut ise OpenCL için. O komutların da girilmesini tavsiye ederim. Son komutu girince 9 tane seçenek çıkacak. Eğer AMD Radeon 500 serisi veya daha eski bir ekran kartı varsa Legacy (2), AMD Radeon RX Vega serisi veya daha yeni bir ekran kartı varsa Lastest (1) kurulmalı. Ayrıca DaVinci Resolve kuruluysa Patch (5) te kurulmalı yoksa uygulama sıkıntı çıkarabilir.

Kodlar:​

sudo dnf install xorg-x11-drv-amdgpu vulkan-tools mesa-vulkan-drivers vulkan-loader vulkan-loader.i686 glew-devel SDL2-devel SDL2_image-devel glm-devel freetype-devel make gcc-c++ sudo grubby --update-kernel=ALL --args="radeon.cik_support=0 amdgpu.cik_support=1" git clone https://github.com/sukhmeetbawa/OpenCL-AMD-Fedora.git cd ./OpenCL-AMD-Fedora ./opencl-amd.sh

Ekleme: Bu komutlar girildikten sonra cihaz hemen yeniden başlatılmalı.

Son düzenleme:
Doğrudur, Fedora hakkında pek bir bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…