Oyun Oynarken 15-20 Saniye Donup Kalıyor

Isınmadan yana bir sorunun olduğunu sanmıyorum kardeşim. Yük altında 80 derece gayet normal. Zaten ekrankartlarının fanları 75-80 dereceye çıkana kadar tam performans dönmez. 80 dereceye geldiği zaman fanlar hızlanmaya başlar. Sana şu şekilde anlatayım:
Fanlar 80 dereceye yaklaşmadığı için düşük devirde döner. Bu yüzden sesini bile duyamazsın. 80 dereceye yaklaştığı zaman ekrankartının bios'u fanlara komut verir ve fanlar hızlanır. 80 dereceye ulaştığı zaman fanlar yine tam performans çalışmaz. 80 dereceyi geçmeye çalıştığı zaman bios ekrankartını fanları 80 dereceye sabitleyecek şekilde çalıştırır. Bu bazen fanların %40 performansta çalışmasına sebep olur, bazen ise %80 performansta çalışmasına sebep olur. Piyasadaki ekrankartlarının %80'i bu şekilde çalışır. "Peki ne zaman ısınma sorunu yaşar benim kartım" diye soracak olursan sana cevabım şu kardeşim:
Ekrankartı 80 dereceyi geçer ve fan hızları %100 gibi bir performansta çalışırsa ekrankartın da sorun vardır demektir. Ekrankartının soğutma sistemi GPU'yu soğutamıyor anlamına gelir.
Sorununa gelecek olursak. Muhtemelen oyundan kaynaklı sorunlar yaşıyorsun. İlk olarak işletim sistemini Win8.1'e çevir. O canavara Win7 ile işkence etme. Sonra farklı alternatifler ararız. :)

Kasanın içindeki bütün fanları temizlemeye çalıştım fakat oyun yine donup kalıyor demek ki format vakti gelmiştir :) Windows 8.1 de inşallah bu sorun olmaz.

Bu donma muhtemelen Ekran Kartından değildir. Çünkü Ekran Kartları tam yükte 80-90 derecelerde çalışır hiçte donma yapmaz. Hatta R9 290 tam yükte 93 derece yaptığını gördüm. Testleri kontrol edin oralarda da yazıyor. Tahminen sisteminde virus var yada arkada gereksiz bir program sistemini yoruyor.

Bilgisayarın bir müddet bekleyip sonradan açılması nasıl yazılımsal olamaz hocam? Tabii ki de yazılımdan kaynaklanır. Hele ki Win7'nin bir süre sonra açılma hızının at arabası gibi yavaş olduğunu bütün Win8.1 kullananlar bilir dostum. Bilgisayar zaten yeni açıldığı zaman ısınmaz. Arkadaşın sorunu ısınma kaynaklı değil. Kesinlikle yazılımsal.

Eskiden fanlar daha tozluydu bilgisayar hava almayacak bir yerdeydi fakat bu sorun yoktu anladım ki sorun ısınmadan kaynaklanmıyor yani format ile sorunun ortadan kalkacağını umuyorum.

Bilgisayarın bir müddet bekleyip sonradan açılması nasıl yazılımsal olamaz hocam? Tabii ki de yazılımdan kaynaklanır. Hele ki Win7'nin bir süre sonra açılma hızının at arabası gibi yavaş olduğunu bütün Win8.1 kullananlar bilir dostum. Bilgisayar zaten yeni açıldığı zaman ısınmaz. Arkadaşın sorunu ısınma kaynaklı değil. Kesinlikle yazılımsal.
Şu bir gerçektir ki işlemci soğuyana kadar bilgisayar açılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim format atacağım eğer sorun devam ederse yine size danışırım.

"Şu bir gerçektir ki işlemci soğuyana kadar bilgisayar açılmaz" demişsiniz. Nereden duyduğun hakkında hiç bir fikrim yok kardeşim ama yanlış bilgi vermek ceza sebebidir. Bu sebepten dolayı forumda çok fazla ceza yiyen arkadaşlar var. Aklında bulunsun. Doğruluğundan emin olmadığın şeyleri "bu kesinlikle böyle" diye yorum atarsan uyarı ve ceza alabilirsin.

"Şu bir gerçektir ki işlemci soğuyana kadar bilgisayar açılmaz" demişsiniz. Nereden duyduğun hakkında hiç bir fikrim yok kardeşim ama yanlış bilgi vermek ceza sebebidir. Bu sebepten dolayı forumda çok fazla ceza yiyen arkadaşlar var. Aklında bulunsun. Doğruluğundan emin olmadığın şeyleri "bu kesinlikle böyle" diye yorum atarsan uyarı ve ceza alabilirsin.

Bu verdiğim yanlış bilgi değildir. CPU'nun içinde bildiğin gibi ısı kontrolculeri vardır. Fazla ısı olduğunda sistemi kapatır ve ısı belli bir seviyeye gelene kadar da sistemin açılmasını engeller. İstersen sitedeki ustalara sor. Diğer verdiğim cevabın karışıklıktan olduğunu yazdım zaten.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı