Oyun oynarken aniden ekranın gidip gelmesi

KarsonTR

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2020
Mesajlar
101
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorunum var. Oyun oynarken monitör aniden kapanıyor ve geri açılıyor. Fakat açıldığında çoğu oyun ya yanıt vermiyor kapatmak zorunda kalıyorum ya da direk kapanıyor. Bazen de kişisel bilgisayarınızda bir sorun yeniden başlatılması gerekiyor hatası alıyorum. Hata kodu sürekli değişiyor. Bu arada bazen ekranda küçük küçük yeşil noktalar oluyor. Ben ekran kartı ayarlarıyla oynayınca mesela yüksek performanslı bellek saatini artırınca o noktalar gidiyor. Fakat çözüm bulamadım. Ayarları kurcalamazsam noktalar gitmiyor hatta bazen oyunlarda grafik bozulmaları oluyor renkler nesneler birbirine giriyor sonra crash yiyorum. Ekran kartı arızası olduğunu düşünüyorum fakat bir çözümü var mı merak ediyorum. Ekran kartım AMD ATI Radeon HD 4730.
 
Tüm sürümlerde mi? Beta sürümünü falan denedin mi?

Beta sürücü denemedim ama attığınız linkten daha önce denedim. Windows 8 64 Bit olan driveri indirdim. Kurduğum zaman 4810 oluyor. Ama şöyle bir olay var. Benim PC'nin başından beri yani yaklaşık 8 9 yıl boyunca AMD ATI Radeon HD 4700 series driverleri kuruluydu. Sonra bir gün güncellemek istedim. Yanlışlıkla 4810 kurdum. Daha sonradan 4730 olduğunu öğrendim ve 4730 driverleri indirdim. Aygıt yöneticisinden 4810 sürücü yazılımını sildim ve 4730 kurmaya çalıştım fakat tekrar 4810 kuruldu yapamayınca uğraşmadım bende. Bazen de kendi kendine bir şeyler oluyor ekran falan gidiyor ve PC 4810'u silip en başa yani 4700 series driverlerine dönüyor. Tekrar kendim 4810 kuruyorum sonra.
 
Beta sürücü denemedim ama attığınız linkten daha önce denedim. Windows 8 64 Bit olan driveri indirdim. Kurduğum zaman 4810 oluyor. Ama şöyle bir olay var. Benim PC'nin başından beri yani yaklaşık 8 9 yıl boyunca AMD ATI Radeon HD 4700 series driverleri kuruluydu. Sonra bir gün güncellemek istedim. Yanlışlıkla 4810 kurdum. Daha sonradan 4730 olduğunu öğrendim ve 4730 driverleri indirdim. Aygıt yöneticisinden 4810 sürücü yazılımını sildim ve 4730 kurmaya çalıştım fakat tekrar 4810 kuruldu yapamayınca uğraşmadım bende.
5. okuyuşum ve sınavlarda çıkan paragraflardan bile daha az şey anladım. Bu sorun ne zaman ortaya çıktı?
 
Arkadaşlar biraz saçmaladık sanki.
Dert bilgisayarda değil.
Oyunun üzerindeki yaptığın düzenlemeleri geri al öyle dene.

Oyun üzerinde bir değişiklik yapmıyorum pek. Benim yaptığım ayarlar sadece ekran kartı hız ayarları. Yani yüksek bellekli GPU veya CPU saati ek olarak fan hızları o kadar. Sorun 1 ay önce oldu ondan önce hiçbir sıkıntı yoktu. Anlayamadım bu çıkan sorunları.
 

Geri
Yukarı