Çözüldü Oyun oynarken bilgisayar tamamen donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Thaelith

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi Valorant veya LoL oynarken bilgisayar bir anda komple donuyor. Oyunu çerçevesiz oynamama rağmen Görev Yöneticisi'ni de açamıyorum sadece mouse imlecini hareket ettirebiliyorum. Bir süre sonra imleci de hareket ettiremez hale geliyorum ve bilgisayarı tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Isınma sorunu var mı diye test ettim ama yok. Bugün başladı bu sorun, önceden yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar test ettim ve sadece riot oyunlarında oluyor. Her donduğunda Ctrl + Shift + Win + B yapınca ise sorun çözülüyor. Çok garip geldi bana. Neden ekran kartımı resetlemem gerektiğini anlayamadım.

Son olarak DDU ve Nvcleanstall kullanarak ekran kartı sürücülerimi silip tekrar kurdum. Şimdilik işe yaramış gibi gözüküyor, aynı sorunu yaşayanlar isterlerse bir deneyebilirler.
Arkadaşlar test ettim ve sadece Riot oyunlarında oluyor. Her donduğunda CTRL + Shift + Win + b yapınca ise sorun çözülüyor. Çok garip geldi bana. Neden ekran kartımı resetlemem gerektiğini anlayamadım.

Son olarak DDU ve nvcleanstall kullanarak ekran kartı sürücülerimi silip tekrar kurdum. Şimdilik işe yaramış gibi gözüküyor, aynı sorunu yaşayanlar isterlerse bir deneyebilirler.

Abi senin çözümden biraz bana da lazım gibi aynı sorunu bende yaşıyorum ama senin yolların hepsini denedim gene de tamamen geçmedi bir arkadaşın önerisiyle oyunu çalıştıran 3 uygulamayı da yönetici olarak başlattım ilk açtığımda problem yoktu kapat-aç yapmak zorunda kaldım sonrasında bir 5 dk geçti geçmedi gene aynı sorun. Sistemim vs. kötü değil neden oluyor anlamıyorum.
Sistem.
Zotac RTX 4060.
Intel i5 12400F.
Lexar 8x2 16 GB 3200 MHz RAM.
ASUS uf Gaming B760M-Plus D4 Anakart
bir de SSD var ama tam adını bilmiyorum fakat kötü değil ona eminim.
Sistem daha yepyeni bu arada 1 aylık falan.
benimde 2-3 gün önce başladı bu sorun
işlemci ısınma durumu vb. hiçbirşey yok işlemci max 65 derecelerde rahat rahat geziyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı