Oyun oynarken bilgisayarın performansı düştü

Giorno4554

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarı alalı tahmini daha 1 ay oldu 1 haftadır arkadaşla 7 Days to Die oynuyorduk. Normalde 180 FPS alıyordum oyunda 1 kere öldüm öldükten sonra oyundaki FPS'im 60'larda gezmeye basladi. Sonra 90'lara kadar cikti daha da yukselmedi. Biraz daha oynadiktan sonra oyundan cıktım baktim bilgisayarın tüm oyunlardaki performansı düşmüş. Nasıl düzeltebilirim, yardımcı olur musunuz?

Bilgisayarı alalı tahmini daha 1 ay oldu 1 haftadır arkadaşla 7 Days to Die oynuyorduk. Normalde 180 FPS alıyordum oyunda 1 kere öldüm öldükten sonra oyundaki FPS'im 60'larda gezmeye basladi. Sonra 90'lara kadar cikti daha da yukselmedi. Biraz daha oynadiktan sonra oyundan cıktım baktim bilgisayarın tüm oyunlardaki performansı düşmüş. Nasıl düzeltebilirim, yardımcı olur musunuz?

MSI Afterburner üzerinden sıcaklık kontrolü yapın. Fanların dönüp dönmediğine bakın. Görev Yöneticisi'nden donanımların doğru olup olmadığını kontrol edin. RAM vs arıza yapmış olabilir.

Ayrıca laptop mu, masaüstü mü?

Ekran kartın ve işlemcin ne ? PC hakkında bilgi vermelisin.

Ekran kartın ve işlemcin ne? PC hakkında bilgi vermelisin.

Gigabyte AMD Radeon RX 7700 XT
AMD 5 7600.
Anakart: Gigabyte A620M h

MSI Afterburner üzerinden sıcaklık kontrolü yapın. Fanların dönüp dönmediğine bakın. Görev Yöneticisi'nden donanımların doğru olup olmadığını kontrol edin. RAM vs arıza yapmış olabilir.

Ayrıca laptop mu, masaüstü mü?

Masaüstü.
Oyunda tahmini 5-10 dakika oynadım ve Afterburner'da 56 derece gözüküyordu.
Fanlar çalışıyor. Görev Yöneticisi'nden nereye bakıcağımı anlamadım.

İlk olarak sıcaklık.

İlk olarak sıcaklık değerleri nasıl.

Oyunu bir 10-15 dakika oynadım 65-75 arası geziyor stok fan takılı olduğu için.
Afterburnerdanda baktığımda ekran kartının sıcaklığı 56 olarak gözüküyor.

Son düzenleme:
Gigabyte AMD Radeon RX 7700 XT
AMD 5 7600.
Anakart: Gigabyte A620M h

Masaüstü.
Oyunda tahmini 5-10 dakika oynadım ve Afterburner'da 56 derece gözüküyordu.
Fanlar çalışıyor. Görev Yöneticisi'nden nereye bakıcağımı anlamadım.

Oyunu bir 10-15 dakika oynadım 65-75 arası geziyor stok fan takılı olduğu için.
Afterburnerdanda baktığımda ekran kartının sıcaklığı 56 olarak gözüküyor.
Sıcaklık normal. Görev yöneticisini açıp performansa tıklayıp mesela ram kaç gb görünüyor, eskisi ile aynı mı falan diye bakın. Birde afterburner değerlerini oyun içinde bize görsel olarak atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı