flootgar
Hectopat
Asus FX553VE model notebook kullanıcısıyım. İntel Core i5 7300HQ işlemci, oyun oynarken 3.5 olan turbo frekanstan, kademe kademe 2900-2200 Ghz bantları arasında geziniyor. Asus destek birimi ile online bir görüşme yaptıktan sonra cihazımın sıcaklık değerlerinde anormallik olmadığını söylediler. Cihazı alalı 1 yıl olmadı. Pek çok yerden araştırma yaptım, fakat bir sonuca ulaşamadım. Oyundayken işlemci sıcaklığı maksimum 85 dereceye çıkıyor.
Pek çok forumda işlemci ısındıkça, zarar görmemesi için frekans düşürür denmiş, fakat pek çok inceleme izlediğimde 90 derecelere kadar ısınan bir işlemci turbo frekansından ödün vermeden, sabit bir şekilde turbo frekansta çalışıyor. İşlemci frekansını sabitleyen 3.parti yazılımlar önerilmiş, ancak böyle bir programı kullanmam benim sorumluluğum altında olacağından zarar gelmesinden korkuyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim ?
Pek çok forumda işlemci ısındıkça, zarar görmemesi için frekans düşürür denmiş, fakat pek çok inceleme izlediğimde 90 derecelere kadar ısınan bir işlemci turbo frekansından ödün vermeden, sabit bir şekilde turbo frekansta çalışıyor. İşlemci frekansını sabitleyen 3.parti yazılımlar önerilmiş, ancak böyle bir programı kullanmam benim sorumluluğum altında olacağından zarar gelmesinden korkuyorum. Bu durumu nasıl çözebilirim ?
Son düzenleyen: Moderatör: