Çözüldü Oyun oynarken mavi ekran ve restart sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Amonyum

Hectopat
Bilgisayarı alalı 1 yıl oldu bu sorun 1 haftadır var.
Bundan 1 hafta önce Wi-Fi adaptörüm bozulmuştu o yüzden eskisini kullanıyordum onunda Win10 driver'ı yoktu. Bu nedenle oyuna girdikten 1-2 dakika sonra "mavi ekran" geliyordu. Aleti sökünce hiç sorun çıkarmadan oynuyordum. Dün yenisini aldım driverı kurdum. Oyunda oynadım sıkıntı çıkarmamıştı başta ama bir kaç saat sonra yine mavi ekrana girdi bilgisayar. İşlemci sıcaklığına baktım 45-50 derece civarındaydı.

Hiç bir parça ısınmamıştı. Sonra oyunu bir daha açtım Görev Yöneticisini de arada bi bakıyordum RAM ve işlemci kullanımı %90'a yakındı. Bu sorun nedense önceden olmuyordu son zamanlarda olmaya başladı.

Sizce sorun nedir ben PSU'dan şüpheleniyorum.
*Oyunlar korsan değil.
*Memtest86 ile RAM testi yaptım RAM'de sorun yok.
*BIOS'dan pek anlamam o yüzden BIOS güncel değil.
*AMD CCC'den CPU gücünü %60 yapınca sorun kalmıyor.

NOT: Minidump dosyasından .dmp uzantılı dosyası eklicem konuya ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Sistem;
  • GIGABYTE F2A88XM-DS2
  • NVDIA GTX 750TI
  • AMD X4 860K
  • PSU: 400W
  • KINGSTON 8GB-1600MHZ

20150811_213422.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Böylelikle benden yardım alma hakkını kaybetmiş oldun. Tebrikler.
Bu programı da Technopat da konuyu araştırırken gördüm madem bu kadar kötü neden "Technopat" adlı site insanlar öneriyor. Technopat'da gördüğüm şeyi yapmicaksam neden Technopat'dan öneri istiyorum.
Günde 1-2 cümle cevap yazıyorsun kalan boş vakitlerimde kendi çabamla çözmeye çalışmam doğal değil mi ?

Oncelikle ıyı gunler kardesim aynı sorunu 3 yıldır bende cekiyorum hd6870 kartımla her yolu denedım buyuk ihtimal gpu da sıkıntı var reballing yapılcak baska cozumu yok

Bu programı da Technopat da konuyu araştırırken gördüm madem bu kadar kötü neden "Technopat" adlı site insanlar öneriyor.
Öneren kişiyi bağlar söylediğin, yetkili biri söylediyse o kişiyi etiketleyin o zaman o yardım etsin size. Ben önermiyorum.
Günde 1-2 cümle cevap yazıyorsun
Mesaj sayım o yüzden yüksek değil mi? :)

Artı -2 Eksi
Öneren kişiyi bağlar söylediğin, yetkili biri söylediyse o kişiyi etiketleyin o zaman o yardım etsin size. Ben önermiyorum.

Mesaj sayım o yüzden yüksek değil mi? :)
Demek istediğim bana günde 1-2 cümlelik cevap yazdığınız kalan zamanda kendim çözüm aradığım bu yüzden slimdrivers ı denedim.
Bu arada 15-20 dakika kadar önce yine mavi ekran geldi. Dediklerini zaten yapıyorum. Neden yardım etmiyeceğinde bahsediyorsun ki ?

Yanlış anlamanın zararları diyelim o zaman :)
Aynen öyle :) Bu arada önyükleme yapmayı becerememişim başta. Dün akşam bi bakiyim dedim MS dışı hizmetleri devre dışı bırakmamışım bende hemen devre dışı bıraktım reset attım. Aralıksız 3 saat oynadım mavi ekran gelmedi. Sanırım sorun çözüldü. İnsanları rahatlatan [Çözüldü] yazısını yazabilirsiniz artık. (y)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı