Oyun oynarken monitörüm kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor

lodos9203

Hectopat
İyi günler arkadaşlar. Oyun oynarken monitörüm kapanıyor HDMI no signal yazısı çıkıyor. Kasa çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarım 10 günlük ısı değerleri falan herşey normal.

İntel core i5 4460 işlemci
EVGA GTX 970 SC ACX 2.0 ekran kartı
MSI H97M-G43 anakart
Gskill 4x2 ram
120 gb SSD + 500 gb HDD
Corsair VS 650 güç kaynağı 12 volttan 600 Watt veriyor
İşletim sistemim Windows 8.1 64 bit
Ekranım Asus VS229HA
Sorunum her zaman olmuyor mesela bu gece 1 defa oldu 2 saat falan oyun oynadım ondan sonra oldu. Dün 10 dk oyun oynadıktan sonra ortaya çıktı. Ve dün 2-3 defa başıma geldi.

Biostan dahili ekran sürücüsünü aktif et. Yani Intel Hd4600 grafik yongasını. Daha sonra ekran kartının güç bağlantısını kes. HDMI kablosunu direk anakartın arka kısmına tak. O şekilde bilgisayarı biraz zorla bak bakalım kapanıyor mu? Kapanmıyorsa sorun ekran kartında.

Biostan dahili ekran sürücüsünü aktif et. Yani Intel Hd4600 grafik yongasını. Daha sonra ekran kartının güç bağlantısını kes. HDMI kablosunu direk anakartın arka kısmına tak. O şekilde bilgisayarı biraz zorla bak bakalım kapanıyor mu? Kapanmıyorsa sorun ekran kartında.
Hocam normal kartla zorlayınca da her zaman kapanmıyor bazen 10 dakikada bazen 2 saatte kapanıyor. @Recep Baltaş hocam yazdım sistem özelliklerini görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Bir tek oyun oynarken yapıyor ise adım adım gidecek olursak. Ekran kartı yüke geldiğinde yapması ihtimaller arasında olur. Tabi ki yazılımsal problemlerde olabilir. Sadece 1 oyunda mı var bu sorun ? Oyun orjinal mi ? Experience' den optimize edilmiş bir oyun mu ? Hangi sürücü versiyonu var şuan da ?

Bir tek oyun oynarken yapıyor ise adım adım gidecek olursak. Ekran kartı yüke geldiğinde yapması ihtimaller arasında olur. Tabi ki yazılımsal problemlerde olabilir. Sadece 1 oyunda mı var bu sorun ? Oyun orjinal mi ? Experience' den optimize edilmiş bir oyun mu ? Hangi sürücü versiyonu var şuan da ?
Hocam CoD AW, BF4, Tomb Raider, Metro Last Light bu oyunlarda yaptı. BF4'üm orjinal, BF4ü oynarken problem oluştu diye bunları yükledim deneme amaçlı olarak yoksa Steam' dan, Origin' den yada kutulu şekilde alıyorum. Oyunlar Experienceden optimize edildiler. Sürücü versiyonum ise 347.09 en son olan sürücü. Beta olmaya sürücüde de aynı problem vardı beta ama deneyeyim diye güncelledim, yine aynı problem var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı