Oyun oynarken pc donup kalıyor

Emrah Akün

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2013
Mesajlar
26
Tombraider oynarken pc donup kalıyor. Oyun esnasında siyah bir ekran öyle kalıyor. Ancak manuel olarak kapatıp açarsam düzeliyor. Kısaca pc kitleniyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm bu hemen kasanın için açıyoruz ve %99 temiz değildir. Hemen temizliyoruz. Kasının arkasındaki power kablosunu çıkarıyoruz. 1-2 saat sonra takıyoruz. Ve oyun oynamaya başlıyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver güncellemesi yap, daha sora BIOS'u güncelle. Daha sonra kasanın içini aç, iyice temizle ısı değerlerini kontrol et. Eğer bunlar olmazsa, Windows 8.1 kurun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bilgisayar ile çok oyun oynayan birisi isen o bilgisayar gereksiz enerji doldurur. Bunu her an tartışabiliriz. Bu enerjiler bilgisayarı aniden kapama - bilgisayara görüntü vermeme - bilgisayarı dondurma halinde görülür. O yüzden power fişini çektiğimizde minimum 30 dk sonra takarsan bu farkı görebileceğinden eminim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emrah ilk olarak oyunlar orjinal mi, değil mi ? Sonrasında ekran kartının güncellemesini yaptın mı ? Kasanın içi toz doluysa bu tozlar ekran kartına da gelmiştir ve ısınmasına sebep oluyordur. Tavsiyem Windows 8.1 ve ekran kartı güncellemelerini yap. Ve kasanı ve ekran kartını temizle. Termal macunun varsa yenileyebilirsin zararı gelmez.

- - - Güncellendi - - -

Belki doğrudur bu söylediklerin ama bana mantıksız geliyor. Hergün bilgisayarımı sabah açar akşama kadar oyun oynarım ve hiç o dediklerin başıma gelmedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içi gayet temiz driverler güncel. Bios hariç tabi. Ekran kartı temiz yeni aldım. Oyuna gelince torrent siteden indirdim. İşletim sistemi Windows 7 ultimate sp1.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı