Merhaba! Yeni sistem aldım kurdum ve açtım her şey normal görünüyordu test değerleri sıcaklık değerleri her şey normal ama sisteme yük bindirecek bir oyuna giriyorum 5 dakika içinde elektrik kesintisi gibi tamamen kapanıyor sistem. Sistem bileşenlerini aşağı yazıyorum.
Not: Hiçbir BIOS ayarı ya da başka bir şeyi değiştirmedim.
Ryzen 7 7800x3D.
Corsair H100 RGB 240mm.
GeForce RTX 4070 Ti Super.
ASUS Prime X670-P-CSM
Corsair Vengeance 16 GB 5200MHz.
Kingston NV2 1TB NVMe.
Corsair CX750 750W 80+ Bronze.
-İşlemci sıcaklığı.
-Priz bağlantı gevşekliği.
-Soket, kablo gevşekliği veya hasarı.
-PSU yetersizliği.
-PSU ısınması.
-Ekran kartının aşırı akım çekmesi.(Kablo bağlantı şekli)
-Kısa devre.
-Şebeke kaynaklı yüksek ve düşük voltaj.
-PSU arızası.
Urunleri tek tek denemeden boyle problemleri bulmak cok zor hocam. Urunu hazir sistem olarak aldiysaniz direk bayiisine gosterebilirsiniz. Eger hazir olarak almadiysaniz, elinizde bulunuyorsa, bir guc kaynagi denemenizi tavsiye ederim. Bu tarz sorunlarda cevap kesin olmadigi icin her urunun test etmek gerekli ne yazikki... Ek olarak OCCT indirip Power testi yapin.
hocam şimdi test yaptım sistemin parçalarını tek tek teste soktum bi sıkıntı yok gayet güzel çalıştı 5 er dakika. Bütün parçaları bir anda teste sokunca kapandı dediğiniz sorundan kaynaklı mı bu artı olarak sistemi gaminggen topladı bunu bilmiyorlar mı ben gönderince bi sorun yok diyip geri gönderdiler...
Güç aktarımını anlattım, 2. Kablo varsa onunla test etmeniz lazım, ona göre diğer olasılıklara bakılır, hatalı görünen kısım orası, bunu denemeden sonuca varamayız.
Güç aktarımını anlattım, 2. Kablo varsa onunla test etmeniz lazım, ona göre diğer olasılıklara bakılır, hatalı görünen kısım orası, bunu denemeden sonuca varamayız.
Ayrı Kablo gerekiyor, tek kablodan 2 soket yetmez.