Çözüldü Oyun oynarken RTX 4070 Ti Super sistem kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nefes123321

Centipat
Daha fazla  
Merhaba! Yeni sistem aldım kurdum ve açtım her şey normal görünüyordu test değerleri sıcaklık değerleri her şey normal ama sisteme yük bindirecek bir oyuna giriyorum 5 dakika içinde elektrik kesintisi gibi tamamen kapanıyor sistem. Sistem bileşenlerini aşağı yazıyorum.
Not: Hiçbir BIOS ayarı ya da başka bir şeyi değiştirmedim.

Ryzen 7 7800x3D.
Corsair H100 RGB 240mm.
GeForce RTX 4070 Ti Super.
ASUS Prime X670-P-CSM
Corsair Vengeance 16 GB 5200MHz.
Kingston NV2 1TB NVMe.
Corsair CX750 750W 80+ Bronze.

Dosya Ekleri

• IMG_20240706_045330.jpg
    IMG_20240706_045330.jpg
    123,8 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilmiyorum ben de sonrasında gördüm bir tane 2'li var bir tane de tek

Ben size ani kapanma sebeplerini yazayım.

-İşlemci sıcaklığı.
-Priz bağlantı gevşekliği.
-Soket, kablo gevşekliği veya hasarı.
-PSU yetersizliği.
-PSU ısınması.
-Ekran kartının aşırı akım çekmesi.(Kablo bağlantı şekli)
-Kısa devre.
-Şebeke kaynaklı yüksek ve düşük voltaj.
-PSU arızası.

Sizdeki sorun PSU gibi görünüyor.
Urunleri tek tek denemeden boyle problemleri bulmak cok zor hocam. Urunu hazir sistem olarak aldiysaniz direk bayiisine gosterebilirsiniz. Eger hazir olarak almadiysaniz, elinizde bulunuyorsa, bir guc kaynagi denemenizi tavsiye ederim. Bu tarz sorunlarda cevap kesin olmadigi icin her urunun test etmek gerekli ne yazikki... Ek olarak OCCT indirip Power testi yapin.

Bu bağlantı yanlış, tek kablodan ekran kartına yeterli gücü sağlayamaz, bu yüzden ani kapanma yaşatabilir.

Bu sokete 2 ayrı kablodan güç vermeniz lazım.

Eki Görüntüle 2243403

@Nefes123321

PSU'da 2. Bir PCI-e kablosu yokmuş, tek kablo görünüyor, PSU seçimi yanlış olmuş.
ben seçmedim hocam hazır sistemde geliyordu ek olarak test yaparken böyle bir hata aldım bundan kaynaklı bir sorun olabilir mi

Bu bağlantı yanlış, tek kablodan ekran kartına yeterli gücü sağlayamaz, bu yüzden ani kapanma yaşatabilir.

Bu sokete 2 ayrı kablodan güç vermeniz lazım.

Eki Görüntüle 2243403

@Nefes123321

PSU'da 2. Bir PCI-e kablosu yokmuş, tek kablo görünüyor, PSU seçimi yanlış olmuş.
kasanın arkasını açtığımda yanlış hatırlamıyorsam boşta bir tane PCI-e kablosu görmüştüm

Dosya Ekleri

• IMG_20240707_142534.jpg
    IMG_20240707_142534.jpg
    95,5 KB · Görüntüleme: 48
Özelliklerinde tek kablo 2 soket görünüyor, kontrol edin kablo varsa 2 ayrı kablodan güç verin.

Olayın özeti şu şekilde, sizdeki bağlantı şekli 225W güç verebilir, ekran kartı 285W güç istiyor, bu da sorun yaratır.

Soket veya kablo erimesi, siyah ekrana düşme, ani kapanma gibi etkileri olur.

Özelliklerinde tek kablo 2 soket görünüyor, kontrol edin kablo varsa 2 ayrı kablodan güç verin.

Olayın özeti şu şekilde, sizdeki bağlantı şekli 225W güç verebilir, ekran kartı 285W güç istiyor, bu da sorun yaratır.

hocam şimdi test yaptım sistemin parçalarını tek tek teste soktum bi sıkıntı yok gayet güzel çalıştı 5 er dakika. Bütün parçaları bir anda teste sokunca kapandı dediğiniz sorundan kaynaklı mı bu artı olarak sistemi gaminggen topladı bunu bilmiyorlar mı ben gönderince bi sorun yok diyip geri gönderdiler...

hocam ayrı ayrı iki kablo mu gerekiyor yoksa 1 tanesine bu 2 kafalı olan takılı kalsa olur mu?

Son düzenleme:
Güç aktarımını anlattım, 2. Kablo varsa onunla test etmeniz lazım, ona göre diğer olasılıklara bakılır, hatalı görünen kısım orası, bunu denemeden sonuca varamayız.

Hocam ayrı ayrı iki kablo mu gerekiyor yoksa 1 tanesine bu 2 kafalı olan takılı kalsa olur mu?

Ayrı Kablo gerekiyor, tek kablodan 2 soket yetmez.

Güç aktarımını anlattım, 2. Kablo varsa onunla test etmeniz lazım, ona göre diğer olasılıklara bakılır, hatalı görünen kısım orası, bunu denemeden sonuca varamayız.

Ayrı Kablo gerekiyor, tek kablodan 2 soket yetmez.
dediğinizi anladım hocam 1 sokete bu kablo takılı kalmaya devam etse sorun olur mu diye sordum

Sorun olmaz, bir sokette o kablo olacak, diğer sokete 2. Kablodan bir soket takılacak.
tamam teşekkür ederim bunu deneyeceğim buraya yazarım sonucu tekrar

Sorun olmaz, bir sokette o kablo olacak, diğer sokete 2. Kablodan bir soket takılacak.
hocam dediğinizi yaptım yine kapandı fakat bu sefer daha geç 5 dk içinde kapanıyordu bu sefer 15 dk falan sürdü hiçbirşey anlamadım bu işten 😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı