Oyun Oynarken RX 580 Sistem Kendini Kapatıyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Battlefield 5 oynarken 15-20 dakika içerisinde sistem kapanıyor. Ekran kartımın (Gigabyte Aorus RX 580 8G) ısınmasından dolayı olacağını düşünerek termal macununu değiştirdim üstüne sıcaklık düşmesine rağmen kapanma hala devam ediyor. VRM'lerde ısınma olabileceğini düşünerek HWiNFO64 programıyla oyun içerisinde VRM sıcaklıklarını da gözlemledim. 65-75 derece bandındaki bu sıcaklıkların normal olduğunu okudum. Kapanmalar hala devam ediyor. Sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

Adsız.png
Adsız1.png

Stres testinde de sistem kapanmıyorsa işlemci ve ekran kartında problem aramak saçma olur. Oyundayken hiçbir şey yapmasan da kapanıyor mu? Klavye mause de kısadevre yaptırıyor olabilir. Sorun muhtemelen PSU da.
Furmark'ta stres testini açınca 3-5 saniye sonra donuyor wattman ayarları sıfırlıyor. İşlemci tarafında bir sıkıntı yaşamadım.

Furmark'ta stres testini açınca 3-5 saniye sonra donuyor wattman ayarları sıfırlıyor. İşlemci tarafında bir sıkıntı yaşamadım.
Ekran kartında sıkıntı var hocam o zaman, voltaj mı düsürursunuz baska birşey mi yaparsınız bilemem ama biraz kartın gücünü kısmaniz gerekiyor gibi..

FurMark'ta stres testini açınca 3-5 saniye sonra donuyor WattMan ayarları sıfırlıyor. İşlemci tarafında bir sıkıntı yaşamadım.

Power SUP değiştir bilgisayarcıya götürüp oyunu oyna yeni Power SUP'la değerleri düşmüş olabilir kısa devre olmaması içinde güç kesiyor <3

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı