Oyun oynarken R5 2600 RX 550 sistem kendini kapatıyor

furkanglmsr

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ilk olarak sistemimi sizlere tanıyayım. İşlemcim AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz olup ekran kartım ise RX550'dir, anakartım A520M motherboard'dır, 16 GB RAM ve M.2 SSD'e sahibim.

GTA V gibi ve CS2 gibi oyunlarda tam ekran sırasında oynarken sırasıyla monitör kapanıyor ardından fare ve klavye kapanıyor. Ancak kasanın çalıştığını anlayabiliyorum, tüm fanları ve işlemci ışıkları yanıyor. Bazı kişiler sıcaklıktan vesaire oluyor diyor. Ben de buraya danışmayı düşündüm, anakart ve işlemcimi 24 Haziran 2024'te değiştim, anakartı sıfır aldım, işlemciyi ikinci el aldım. Bu oyunlarda yaşadığım sorun işlemcinin termal macunundan kaynaklı olabilir mi?

RAM'den, PSU'dan ve SSD'den kaynaklı olabilir.
RAM'den kaynaklıysa ve çift kanal RAM kullanıyosanız RAM'lerden birini çıkarıp deneyebilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Ramim tekli 16x1, SSD sıfır. Bu cevabın aynısını diğer problemlerde de görmüştüm ancak benim için bir çözüm değil. Sistemimde ekran kartı darboğaz yapıyor ve daha çok ısınıyor. Sistemdeki darboğazdan kaynaklı olabilir mi?

Şimdi ilk olarak o donanım değişiklikleri sonrası temiz kurulum yapman gerek. Yapmadıysan yap bilgin olsun.
İkinci olarak oyun içi ısı değerlerini bildir.
OCCT ile 20 dakika PSU ve GPU testi yapıp durumları bildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı