Oyun oynarken SSD bağlantısı kopuyor

RichardRose

Hectopat
Herkese selam.

2-3 gün önce Kioxia Exceria 1TB NVMe model SSD satın aldım. Anakartım MSI B460M Pro vhd. Anakartın M.2 slotuna düzgün ve sıkı bir şekilde taktım. Bilgisayar SSD'yi direk tanıdı, bir sorun olmadı. Ek SSD olarak kullanıyorum Windows buraya kurulu değil. SSD'nin sağlığını ve hızlarını programla kontrol ettim, bir sorun görünmüyordu.

Sorun oyun oynarken kendini gösterdi. Oyun oynarken bir süre sonra oyun donuyor ve bilgisayar SSD'yi tanımıyor, bağlantısı kopuyor. Bilgisayarı tekrar açtığımda ise tekrar SSD'yi görmeye başlıyor. İki slota da takmayı denedim, sonuç aynı. Isıyı da kontrol ettim bir sorun görünmüyor.

Power Supply'ın yeterince güç sağlamadığından şüphe ettim. Bilgisayara bağlı 1 TB'lık HDD var. Onun bağlantısını söktüm belki SSD'ye daha fazla güç verir diye ama bir şey değişmedi.

Benzer bir iki konu açıldığını gördüm forumda ama hiçbirinde bir çözüm sunulmamış. Bir daha denemek istedim.

İyi sosyaller.

Chipset de anakart sitesinde yer alır driver kısmında, eğer yoksa veya eski ise CPU üreticisinin sitesinden bakabilirsiniz.

Selamlar.

Oyun oynarken ısı 50'nin üstüne çıkmıyor.
Şöyle ilginç bir bilgi verebilirim. Task Manager'dan oyun oynarken bi yanda disk'in performansını takip ediyorum. Bağlantı koptuğunda genellikle anlık %100'e fırlıyor durduk yere ve o şekilde kopuyor. Belki bir ipucu verecektir.
Onun dışında sanırım yapılacak bir sonraki şey chipset ve anakart güncellemesi yapmak?

Merhaba şimdi gördüm mesajı yoğundum kusura bakmayın.

Evet, chipset ve anakart güncellemesi deneyin. Bu da sorunu çözmez ise firmware'den kaynaklı bir sorun olabilir gibi geliyor. Kioxia için firmware güncellemesi yine kendi uygulamasından yapılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, son çare onu deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, fiziksel olarak da bir montaj sorunu olmadığından eminseniz diskin arızalı olduğu kanısına varabiliriz.

Merhaba şimdi gördüm mesajı yoğundum kusura bakmayın.

Evet, chipset ve anakart güncellemesi deneyin. Bu da sorunu çözmez ise firmware'den kaynaklı bir sorun olabilir gibi geliyor. Kioxia için firmware güncellemesi yine kendi uygulamasından yapılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, son çare onu deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, fiziksel olarak da bir montaj sorunu olmadığından eminseniz diskin arızalı olduğu kanısına varabiliriz.

Selamlar,

Durumla ilgili güncelleme yapayım dedim. Her şeyi denedim chipset, driver, bios güncellemesi, NVME adaptörüne monte edip ordan da denedim ama bir çare olmadı.
Yeni bir ssd sipariş ettim Samsung 970 Evo Plus. Bunu garantiye yollayacağım.

Selamlar,

Durumla ilgili güncelleme yapayım dedim. Her şeyi denedim chipset, driver, bios güncellemesi, NVME adaptörüne monte edip ordan da denedim ama bir çare olmadı.
Yeni bir ssd sipariş ettim Samsung 970 Evo Plus. Bunu garantiye yollayacağım.
Üzüldüm duruma, sanırım bu durumda diskin arızalı olduğuna varabiliriz. 970 Evo Plus güzel disktir, uzun yıllar götürür. Samsung Magician ile overprovision yapmayı da unutmayın, TRIM ayarlarını da otomatik yapıyor kendisi.

Üzüldüm duruma, sanırım bu durumda diskin arızalı olduğuna varabiliriz. 970 Evo Plus güzel disktir, uzun yıllar götürür. Samsung Magician ile overprovision yapmayı da unutmayın, TRIM ayarlarını da otomatik yapıyor kendisi.

Kesinlikle dediklerinizi araştıracağım.
Yeni SSD'yi taktığımda da durumla ilgili burdan bilgi veririm :)

Selamlar tekrardan. Samsung SSD'yi taktım. Aynı sorun devam ediyor. Oyuna giriyorum kısa bir süre sonra SSD kullanımı %100'e çıkıyor sabit kalıyor ev bağlantı kopuyor. İki SSD'de de arıza olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum. Başka bir çözüm geliyor mu aklımıza acaba :(

Selamlar. Yeni ssd'yi taktım malesef aynı sorun devam etmekte :(
Olay görüntüleyisinden baktım ilk aldığım hata şu:

\Device\RaidPort1 aygıtına sıfırla komutu verildi. Kaynak: secnvme

Daha sonra da şu hataları spamlıyor :
2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0x5da5b8 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.
2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0xc291600 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.
2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0xc291200 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.

Editlediğim için bi önceki cevaba yanlışlıkla tekrar yazmak istedim.

Yeni ssd'yi taktım malesef aynı sorun devam etmekte :(

2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0x5da5b8 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.
2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0xc291600 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.
2 diski için (PDO adı: \Device\0000004a) 0xc291200 mantıksal blok adresindeki G/Ç işlemi yeniden denendi.

Son düzenleme:
Kesinlikle dediklerinizi araştıracağım.
Yeni SSD'yi taktığımda da durumla ilgili burdan bilgi veririm :)

Selamlar tekrardan. Samsung SSD'yi taktım. Aynı sorun devam ediyor. Oyuna giriyorum kısa bir süre sonra SSD kullanımı %100'e çıkıyor sabit kalıyor ev bağlantı kopuyor. İki SSD'de de arıza olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum. Başka bir çözüm geliyor mu aklımıza acaba :(

Selamlar. Yeni ssd'yi taktım malesef aynı sorun devam etmekte :(

Editlediğim için bi önceki cevaba yanlışlıkla tekrar yazmak istedim.

Yeni ssd'yi taktım malesef aynı sorun devam etmekte :(

Merhaba sorunu çözebildiniz mi? Bende de aynı sorun var powersupply dan şüpheleniyorum ben de.

Ekran kartını undervolt yapınca sorun büyük ölçüde ortadan kalktı. Bazı oyunlarda ikinci monitörü de devre dışı bırakmak durumunda kalıyorum. Yıllar içerisinde değiştirmediğim tek parça PSU idi. Sanırım artık yetemiyor :)

Ekran kartını undervolt yapınca sorun büyük ölçüde ortadan kalktı. Bazı oyunlarda ikinci monitörü de devre dışı bırakmak durumunda kalıyorum. Yıllar içerisinde değiştirmediğim tek parça PSU idi. Sanırım artık yetemiyor :)
Hocam aynı sorun bende var steamda oyun oynarken sdd kapanıyor ve yeniden başlatmadan görmüyor sistemim 0 sistem anlamadım gitti sıkıntıyı ya

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı