Oyun oynayınca elinize ne geçiyor?

Ben insanların zevk aldığı işten para kazanabileceğini açıkladım. Sen de öyle diyorsun. Eğer oynayarak para kazanıyorsan sorun yok, o senin zevk aldığın iş.
Diğer deyişle boş yapıyorsunuz hocam. Sadece atıştığınız arkadaşa yanıt atıyorsunuz. Bomboş bir tartışma yürütüyorsunuz. Gidip kendiniz gibi (!) verimli çalışan akıllı adamlarla takılabilirsiniz. İyi sosyaller.
 
7/24 oyun oynayıp sandalyeden kalkmayan insanlardan bahsediyorsanız o konuda bir şey diyemem ama diğer türlü oyun oynamak bana göre bir eğlence bir stres atmaktır. Bu çok tartışılacak bir konu değil bence. Herkesin hayattaki zevki farklıdır. Kimi oyun oynayarak stres atar, kimi dışarıda dolaşarak, kimi teleferiğe binerek, kimi paramotor binerek, kimi fotoğraf çekerek... Uzar gider böyle. Herkesin stres atma, eğlenme şekli farklıdır. Oyun da bunlardan bir tanesi. Paramotor binen birisine manzaranın tadı nasıl geliyorsa oyun oynayan birisine de eğlence öyle geliyor. Mesela ben canım sıkılınca PS ile çalışmalar yapıyorum. Aslında o yaptığım çalışmalar benim hiç bir işime yaramayacak. İşime yarayacak olanlar mesai saatleri içinde müşteriye yaptığım çalışmalardır. Burada maksat stres atmak, zaman geçirmek.
 
Son düzenleme:
Oyun oynarken hedefe ulaşmanızın amacı ne?

Örneğin Minecraft'ta zirve nokta en iyi madeni elde etmek. Elde edince eline ne geçecek?

Hikayeli bir oyun olan GTA V'i bitirince ne elde etmiş olacaksın? Bu senin ne işine yarayacak?

Neden bir şeyi bitirmeye veya bir hedefe ulaşmaya çalışıyorsunuz? Ulaştıktan sonra dünyayı mı değiştirmiş olacaksınız? Ne bu abartılı sevda?

Neden yaşıyorsun? Ölmeden önceki gün eline ne geçecek?
 
Dayı, seni gören de atom parçalıyorsun sanacak. Millet hoşça vakit geçirmek için hikayeli oyunlara yöneliyor ve oldukça doğal durum. Buna sen, ben, bir başka kişi karışamaz. Herkes istediğini yapmakta özgürdür ve insanların sosyal hayatına karışamazsın. İsterse aynı oyunu 4-5 kere bitirir, buna karışamayız. Bir milletin oynadığı oyunlara göz dikmediğiniz kalmıştı, onu da yaptınız...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı