Oyun performansı için en iyi Linux distrosu hangisi?

Compositor iyi seçin oyun oynarken, Xfce'nin Compositor'ü Picom ile 250 FPS aldığım bir oyunu 180'e düşürüyordu. Picom seçin ben sorun yaşamadım kendisiyle, birde kernel olarak son sürüm bleeding edge bir distro kullanın ki driver açısından son sürümleri alın. 5.10 kernel ile 200 fps aldığım bir oyun 5.16 kernel ile 250 fps veriyor örneğin. Bunun haricinde gamemode falan hikaye, kullanmayın derim. %1-2 boost gereksiz ve bazı oyunları bozuyor kendisi. I use Arch btw!
 
Linux üzerinden daha iyi performans almanız zor. Windows daha iyi olur. (İstinalararı olabilir.) Sebebim ise genel olarak oyun yapımcıları Windows için daha iyi optimize yapıyorlar ve sürücülerde cabası.
 
Aslında Windows 10 ile hiçbir sorunum yok ama Linux üzerinde daha iyi performans alabilir miyim, bunu merak ediyorum. Tamamen keyiften yani. Hangi distro diğerlerine göre yüksek performans verir?

Windows'tan iyi performans alamazsın ve rekabetçi oyunların hile koruma sistemlerinin Linux'a uyumsuzluğu yüzünden Valorant, Apex Legends, Rainbow 6 gibi oyunları oynayamazsın.
 
Genelde fark kağıt üstünde oluyor, çekirdek, sürücü gibi komponentleri eski sürümde kalmayan herhangi bir dağıtımı kullanabilirsiniz.
Bir ara ClearLinux vardır. Fişini çektiler. En iyi performans veren dağıtımdı.
ClearLinux hâlâ devam eden Intel destekli bir proje, işlemcilere göre optimize edildiğinden daha hızlı oluyor. Ancak depodaki paket sayısı çok az.
 

Geri
Yukarı