Oyun performansı olarak Intel mi AMD mi?

• Konuyu başlatan tt2na
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.858
Bazı yerlerde oyun performansı olarak Intel CPU'ların AMD CPU'lardan daha iyi olduğunu okudum.

Beni açıklığa kavuştursanız sevinirim çünkü yeni bir sistem almayı düşünüyorum.

Fiyat performans olarak AMD ama saf güç olarak Intel daha iyi lakin AMD kursanız daha ileriye dönük olur.

Bazı yerlerde oyun performansı olarak Intel CPU'ların AMD CPU'lardan daha iyi olduğunu okudum.

Beni açıklığa kavuştursanız sevinirim çünkü yeni bir sistem almayı düşünüyorum.

Bütçeye göre değişir, mesela 2800'lerde olan bütçe için AMD 5600X daha iyi performans veriyor ama 700 lira veya 1400 lira gibi düşük ve orta segmentte Intel üstün.

Fiyat performans olarak AMD ama saf güç olarak Intel daha iyi lakin AMD kursanız daha ileriye dönük olur.

Fiyat performans olarak düşük bütçede AMD değil Intel işlemci alınmalı. Rakiplerinin fiyatlarına bakabilirsiniz.
Intel i3-10100F Dört Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Arkadaşlar ekstra konu açıp uğraştırmayayım, bir sorum olacaktı benim. Oyun oynamak için değil de yapmak için hangisi daha iyi? AAA diyebileceğimiz oyunları yapmak için en az hangi özellikteki bir bilgisayara ihtiyaç var?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı