Oyun programlamak için Python vs C#

The2ndSlimShady

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar YouTube'da Mustafa Murat coşkun hocanın Python 3 dersleri ile başlayıp Oop'ye kadar geldim. Şimdilik pek kavrayabildim denemez. Oyun programlamak istiyorum. Sizce C# gibi başka bir dile geçmeli mi yoksa Python ile sonuna kadar gidip sonra başka dillere mi geçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar YouTube'da Mustafa Murat coşkun hocanın Python 3 dersleri ile başlayıp Oop'ye kadar geldim. Şimdilik pek kavrayabildim denemez. Oyun programlamak istiyorum. Sizce C# gibi başka bir dile geçmeli mi yoksa Python ile sonuna kadar gidip sonra başka dillere mi geçmeliyim?

Direkt Unreal Engine ile yapabillirsin eğer ben kodlayacağım diyorsan Python.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk unReal engine ile yapabillirsin eğer ben kodlayacağım diyorsan python.
Python ile oyun yapma taraftarı değilim pek. Sorumu şu şekilde netleştireyim; python ile OOP'yi iyi anlayıp üst düzey olup sonra mı başka dillere geçmeliyim yoksa direkt olarak başka bir dile mi geçmeliyim? Geçeceğim dil hangisi olmalı?

Python ile oyun yapma taraftarı değilim pek. Sorumu şu şekilde netleştireyim; python ile OOP'yi iyi anlayıp üst düzey olup sonra mı başka dillere geçmeliyim yoksa direkt olarak başka bir dile mi geçmeliyim? Geçeceğim dil hangisi olmalı?
Oyun yapmak istiyorsanız C++, oyun ve Windows uygulamaları yapmak istiyorsanız C#. Ben olsam önce Python bitirirdim.

OOP için python değilde C++ bakmanı tavsiye ederim. :) Python oyun için çokta uygun ve güçlü bir dil değil. O yüzden C++ ile duruma hakim olup buna uygun bir engine daha mantikli olacaktir. (Python yazan birisi olarak bu yorumu yapiyorum. :) )

Eğer oyun yapmak istiyorsan C#, c++, java gibi dillere bakmanı tavsiye ederim çünkü kaynak bakımından bunlar daha fazla ve oyun için daha fazla kullanılıyorlar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı