Oyun/Üniversite için Toplama PC mi, Dizüstü mü?

Anthony Hopkins

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
134
Bu sene bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği bölümüne gideceğim. Eve çıkarsam masaüstü mü, dizüstü mü almalıyım ? Monitör de dahil 8000 TL bütçem var. Eve çıkmazsam yurt için dizüstü sanırım tek çare. Eve çıktığım taktirde masaüstü toplarsam üniversite için sorun olur mu? Okula taşımam gerekirse başka çözüm yolları üretemez miyim? Amacım hem üniversite ihtiyaçlarımı karşılamak hem de oyun oynamak. Son çıkan oyunları da takip ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliği okuyan öğrenciler, genellikle üniversite ortamında asistanlarla ve hocalarla bol bol algoritma yapılarını ve proje kodlarını tartışır. Bu bağlamda fikirleri tartıştıktan sonra sıcağı sıcağına dizüstü bilgisayarında algoritma veya kod değişiklikleri yapabilirsin. Eğitimin konusunda dizüstü bilgisayar alman yararına olacaktır.
Oyun oynamak da istiyorsun, masaüstü tabii ki daha yüksek performans verecek. Bütçeni bölerek hem masaüstü hem dizüstü alabilirsin.
 
Valla kardeşim oyun oynayacaksan leptop işini görmez. Oyun için leptop'a bastığın paraya masaüstünden 2 kat performans alırsın. Bilişim bölümlerin'de arkadaşıma okul leptop vermişti bölümle alakalı olduğu için. Masaüstü düşünmen ileriye dönükte mantıklı olur.
 
O fiyata alabileceğin en pahalı laptop modelinde en fazla GTX 1060 ekran kartı olur. Sana önerim paranın bir kısmına masaüstü, geriye kalan kısmına da okulda projelerini yürütebileceğin orta düzey bir laptop önerelim.
Şunu da belirtmek isterim. Çıkmış ve önümüzdeki yıllarda çıkacak oyunları sorunsuz oynamak istiyorum. 1060 bu konuda yeterli olmayabilir diye düşünüyorum. Masaüstü mü toplasam dememin sebebi de buydu aslında. O fiyata çok daha güçlü 1070 li 1080 li sistem toplayabilinir çünkü. Ama üniversite deneyimim olmadığı için soruyu sordum zaten. Hem masaüstü hem dizüstü almak için, masaüstüne gtx 1070 , dizüstü içinde 1050 li bir laptop düşünemez miyim ? 8000 tl yi bir miktar aşabilirim. Zaten ilk senem hazırlık olursa dizüstüyü biraz sonraya erteleme şansım olabilir belki ?
eve çıkarsan ve tv olursa bir konsol alıp geri kalanı ile laptop alırsın hem taşıma sorunu hemde oyun sorunu kalkabilir
Konsol olayına hiç girmek istemiyorum. Oyun fiyatları olsun, öznelliğini sağlayamam belkide arkadaş ortamında. Bazı oyunlarda modlama konusuna da dalmak istiyorum. Konsol yeterli gelmez bana.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı