Oyun ve film için IPS vs VA panel monitör

Önemli olan panel değil ürün ve kullanım amacı.
Ayrıca marka eleştirmek yerine öğrenmeyi düşünebilirsiniz :D.
 
Önemli olan panel değil ürün ve kullanım amacı.
Ayrıca marka eleştirmek yerine öğrenmeyi düşünebilirsiniz :D.
Hocam ürün önerebilir misiniz peki? Yazdığım gibi CS:GO, film, hikayeli oyunlar oynuyorum. Öneriniz ne olur 2000 civarı bütçe.
 
Hocam detaylı incelemeniz için çok teşekkür ederim. Sağ olun.

Önemli degil. Aslında senin ne istedigin önemli. Benim begenmedigim ekranı sen begenirsin, senin begendigin ekranı ben begenmem. 5-10 monitör deneyip iade eden çok kişi gördüm. Yani 10 monitör deneyip iade etmek demek zaten piyasadaki tüm monitörleri deneyip görmek demek nerdeyse ve buradan şu sonuç çıkıyor. Monitör sektörü adam olmaz. 800:1 kontrastlı, bol bol IPS Glow'lu monitörler piyasada.

Aşırı ghosting olan ve FreeSync açınca kronik titreme sorunu olan monitörleri öneren kişiler görüyorum. Çogu kişi zaten kendisi bizzat görüp kullanmıyor ama bol keseden sallayıp, kagıt üstünde yazan verilere kanıp bunu al bunu al diyor. Kagıt üstünde yazan çogu veri dogru degil ve monitör hakkında çok az bilgi veriyor. Kagıt üstünde yazan veriler yüzde 40 bile bilgi vermiyor ve zaten çogu yazılan şey yalan.

İnternette herkes bir şey söylüyor ama en azından deneyip görenlerin yorumlarını ciddiye almanı tavsiye etsem bile, bence onların yorumları bile yeterli ve dogru bilgi veremeyebilir. En azından hiç bir şey bilmeden monitör uzmanıymış gibi yorum yapan kişilerin yorumlarından yinede iyidir. Çünkü bir ürünü kullanmadan kagıt üstündeki verilere bakarak öneri yaparsın ama monitörün yansıma önleyici kaplaması kalitesizdir ve odada ışıgı açsan bile ekran yansıma ve parlama yapar. Üretilen monitörün kagıt üstündeki verileri güzeldir ama rengi düzgün vermez, IPS Glow veya ghosting gibi sorunları vardır. Kagıt üstündeki verilere göre yorum yaparız ama 1ms 2ms diye satarlar kim bilir kaç ms çıkar gibi bir çok örnek verilebilir.

Kagıt üstündeki verilere göre LG monitör daha kaliteli görünüyor ama alan kişi 24g2u ile yan yana karşılaştırmış ve AOC'dan memnun kalmış ve LG monitörü iade etmiş. Tabiki de bu kişisel bir tercih AOC kesin daha iyi diyemem ama her şey kagıt üstünde verileri ezbere konuşmakla olmuyor.


Monitör sektörü kısacası adam olmaz ama her markanın bir yogurt yiyişi vardır. Örnek x markası keskinlik ayarını tam istenilen gibi yapmana izin vermez. 50+75+100 gibi yirmibeşer yirmibişer arttırma ayarı vardır. Alan kişinin gözüne hitap eden keskinlik 60 olur. 50 çok bulanık olur 75 çok keskin olur. Her şeyini begensen bile mecbur iade etmek zorunda kalır. Markaların yazılımları genelde hep aynıdır. Örnek verdigim x markası IPS, VA ve TN farketmeksizin tüm modellerine aynı yazılımı yükler yani keskinlik ayarı 50+75+100 olarak artar ve azalır. Bu kişi bu monitörü begenmediyse bu markanın diger hiç bir monitörünü begenmeyecektir yada öyle kabul edip kullanmak zorunda. Birde renklerin modları vs marka marka degişir. Bazı markalar ve seriler kaplama ve yansıma engelleyiciye çok dikkat ederler. Ama şunu söyleyeyim bütün markalar aynı ücrette ürün çıkarmak zorunda oldugu için hep bir yerden kısarlar. Ürünleri aynı fiyatta satmaya calısacakları için genelde rekabet için birisi tepki süresinden kısar digeri parlaklıktan vs vs yani hep malzemden çalıyorlar. Bu sektör adam olmaz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı