Oyun ve Render İçin Intel vs Ryzen

EmirsRB

Kilopat
Katılım
7 Mart 2016
Mesajlar
460
Çözümler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamun aleyküm dostlar. Sizden çok önemli bir konuda yardım almak istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz. :)

Dostlar ben şimdi Ryzen'li sistem toplamak istiyorum. Testlerde de görüldüğü gibi Intel'i geçiyor. Lakin bazı arkadaşlarım AMD'ye güven olmaz FX serisinde de bu şekilde abartmışlardı dediler. Temel amacım şimdilik oyun odaklı olacaktır. Intel şimdiki oyunlarda biraz daha fazla FPS alıyor ama geleceğe yönelik olarak Ryzen görünüyor. Ama işte arkadaşlarım AMD'ye güven olmaz Intel al daha iyi diyorlar bundan dolayı ikilem arasında kalıyorum. Yardımlarınıza çok ihtiyacım var yakın zamanda alacağım İnşallah. :)

Sistem şu şekilde olacak inşAllah. Ekran kartı olarak MSI GTX 1070 Gaming x
Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel oyunlarda daha iyi çünkü hala oyunların stratejisi çoklu çekirdek değil tek çekirdeğin performansı. AMD Ryzenin render performansı da Intel den daha iyi çünkü çok fazla çekirdek var.
 
Sistemin son derece güzel. Arkadaşların bir halt bilmiyor. FX 8150 8 çekirdekli olmasına rağmen hiçbir alanda 4 çekirdekli 2600k'yi yakalayamıyordu. Şu anda ise Ryzen'ler her alanda Intel'le aynı seviyede ya da daha iyi. 1080Ti ile 144 Hz 1080p oyun oynamak gibi bir niyet yoksa Ryzen dışında bir sistem alınmaz şu anda. 1600 de en güzel F/P oranına sahip Ryzen. Intel o fiyata i5 7500 satıyor. i5 7500 Cinebench'ten 540 puan alıyor şöyle 3,7 Ghz'e stok soğutucusuyla OC edilmiş serin serin çalışan bir Ryzen 5 1600 1250'den fazla puan alıyor. Yani aynı fiyata Ryzen işlemci tam 2,3 kat ham güç sunuyor.
 
Arkadaslarin bir halt bilmiyor. Onune gelen bilgisayar biliyorum oluyor.
Sisteminde PSU biraz abartili olmus. 650W PSU isini gorur. HDD olarak ise alternatif Toshiba P300 onerebilirim, daha iyi performans sunacaktir. Onun disinda sistemin Render'da da saf gucte de Intel'i tokatlamakla kalmaz yuvarliyip cope atar.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı