Oyun videolarını nasıl izliyorsunuz?

Şu olayı bir türlü anlayamadım yıllardır. Başkasının oynadığı oyunu izlemeyi sevmem. Sevenin de neden sevdiğini anlayamıyorum. Ha dediğim olay e-spor maçları falan değil onlar profesyonel düzeyde. Ama mesela bazen soruyorum birine şu oyunu oynadın mı diye "yok YouTube'dan izleyip bitirdim." Diyor. Başkasının oynadığı oyunu film gibi izlemek güzel mi geliyor mesela? Cyberpunk ile ilgili yazılarda, konularda millet hangi kanaldan izleyeceğini tartışıyor. Bana çok tuhaf geliyor açıkçası. Pinti panda falan çok zevkli abi her oyunu ondan izliyorum diyorlar. Kendimi zorlayıp bakıyorum. Maksimum 5 dakika izleyebiliyorum, zaman kaybı gibi geliyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Yanlış anlamasın kimse. Oyun videosu izleyenlere bir lafım yok ki çoğu kişi izliyor sanırım. Sadece benim göremediğim bir şey mi var diye düşünüyorum. Ne için izliyorsunuz yani?

Cidden bazen ben de soruyorum ben eskiden çok kötü bilgisayarım varken bile izlemiyordum bayağı sıkıcı geliyor ama arkadaşım bütün oyunları izliyor.

Oyun fiyatlarına baktığımızda sebebini görebiliyoruz aslında.
İyi de hoca benim anlamadığım kısım burası zaten. Oyunu alamıyorsun paran yok veya o an bilgisayarın kaldırmıyor. O zaman koy listene para bulunca fırsatın olunca oynarsın kendin. Kendin oynayamıyorsun diye başkasını izliyorsun. Ama bu sefer ileride kendin oynayacaksan izlemiş olduğun için zevk de vermeyecek. Yanlış mı düşünüyorum?

Ek olarak kendim oynayamıyorsam başkasının zevkle oynaması da bana koyar yani. "Ulan ne güzel be bi' alamadık şu oyunu." falan diye düşünerek izlemek. Bu benim kişiliğimle alakalı da olabilir :D.

İyi de hoca benim anlamadığım kısım burası zaten. Oyunu alamıyorsun paran yok veya o an bilgisayarın kaldırmıyor. O zaman koy listene para bulunca fırsatın olunca oynarsın kendin. Kendin oynayamıyorsun diye başkasını izliyorsun. Ama bu sefer ileride kendin oynayacaksan izlemiş olduğun için zevk de vermeyecek. Yanlış mı düşünüyorum?

İleride alabilecek güce, enerjiye veya vakte sahip olacağını nereden kanaat getirdin?

Şu olayı bir türlü anlayamadım yıllardır. Başkasının oynadığı oyunu izlemeyi sevmem. Sevenin de neden sevdiğini anlayamıyorum. Ha dediğim olay e-spor maçları falan değil onlar profesyonel düzeyde. Ama mesela bazen soruyorum birine şu oyunu oynadın mı diye "yok YouTube'dan izleyip bitirdim." Diyor. Başkasının oynadığı oyunu film gibi izlemek güzel mi geliyor mesela? Cyberpunk ile ilgili yazılarda, konularda millet hangi kanaldan izleyeceğini tartışıyor. Bana çok tuhaf geliyor açıkçası. Pinti panda falan çok zevkli abi her oyunu ondan izliyorum diyorlar. Kendimi zorlayıp bakıyorum. Maksimum 5 dakika izleyebiliyorum, zaman kaybı gibi geliyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Yanlış anlamasın kimse. Oyun videosu izleyenlere bir lafım yok ki çoğu kişi izliyor sanırım. Sadece benim göremediğim bir şey mi var diye düşünüyorum. Ne için izliyorsunuz yani?

GTA 5'de televizyon açıp izlemiş insanım oyun videosu mu izlemeyeceğim :D. Şaka bir yana birçok hikayeli oyun Türkçe dil desteği sunmuyor benim de yabancı dilim olmadığı için ne yapmam gerektiğini anlamadığım yerlerde YouTube'dan bakıyorum. Online oyunlara gelirsek kendimden daha iyi oyuncuları izleyerek onlardan taktik alarak daha iyi oynuyorum oyun daha eğlenceli hale geliyor.

İleride alabilecek güce, enerjiye veya vakte sahip olacağını nereden kanaat getirdin?
Sahip olamazsan da oynamazsın yani bu kadar büyük bir şey mi? İlla her hoşumuza giden oyunu oynamamız ya da bir şekilde izleyerek bitirmemiz mi gerekiyor mesela? 2 yıl geçmiş fırsatın olmamış aklına bile gelmez bir yerden sonra. O an onu izleyerek kendi oynama ihtimalini de bitiriyorsun. Ha bu bana göre tabii. Ben mesela bir kere oynadığım oyunu bir daha oynayamıyorum. İzlediğim oyunu da oynayamam. İzledikten sonra da oynarken zevk alanlar varsa olabilir.

Şu olayı bir türlü anlayamadım yıllardır. Başkasının oynadığı oyunu izlemeyi sevmem. Sevenin de neden sevdiğini anlayamıyorum. Ha dediğim olay e-spor maçları falan değil onlar profesyonel düzeyde. Ama mesela bazen soruyorum birine şu oyunu oynadın mı diye "Yok YouTube'dan izleyip bitirdim." diyor. Başkasının oynadığı oyunu film gibi izlemek güzel mi geliyor mesela? Cyberpunk ile ilgili yazılarda, konularda millet hangi kanaldan izleyeceğini tartışıyor. Bana çok tuhaf geliyor açıkçası. Pinti panda falan çok zevkli abi her oyunu ondan izliyorum diyorlar. Kendimi zorlayıp bakıyorum. Maksimum 5 dakika izleyebiliyorum, zaman kaybı gibi geliyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Yanlış anlamasın kimse. Oyun videosu izleyenlere bir lafım yok ki çoğu kişi izliyor sanırım. Sadece benim göremediğim bir şey mi var diye düşünüyorum. Ne için izliyorsunuz yani?
Boşver bu konuyu. Al bir keyif çayı iç.

Ek olarak kendim oynayamıyorsam başkasının zevkle oynaması da bana koyar yani. "Ulan ne güzel be bi' alamadık şu oyunu." falan diye düşünerek izlemek. Bu benim kişiliğimle alakalı da olabilir :D.
Evet, haklısınız. Ama durum her zaman böyle olmuyor. Verdiğiniz örnekte sadece oyun kısmına bakmışsınız. Örneğin bir arabayı almak istiyoruz, arabanın yurt dışı fiyatını 190.000€ farz edelim, ülkemizdeki fiyatı ise 4.500.000 TL. Türkiye şartlarında herkesin sahip olabileceği bir araba değil. Bu durumda tabii ki "Ulan ne güzel be, bir alamadık şu arabayı" diye iç geçireceğiz.

Asgari ücret 2324 TL ve yeni çıkmış bir oyun 500-700 TL. Herkesin alabilecek imkanı olmuyor haliyle.

Ekonomik boyutu geçersek, ben kişilerin kattıkları yorumları merak ettiğim için bazı oyunların videolarını izliyorum mesela.

Ek olarak kendim oynayamıyorsam başkasının zevkle oynaması da bana koyar yani. "Ulan ne güzel be bi' alamadık şu oyunu." Falan diye düşünerek izlemek. Bu benim kişiliğimle alakalı da olabilir :D.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. 2014 zamanlarında MuratabiGF'den Outlast videolarını 1 saniye bile ileri sarmadan izlemiştim. Şimdi o kadar çok oynamak istiyorum ki şu oyunu. Fakat tam oyunu alıp oynayim desem oyunu ezbere bildiğim aklıma geliyor ve öyle kal geliyor. Sinir bozucu bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı