Oyun yapımı için AMD vs NVIDIA

Roblox'da oyun yap parayı kır ne sistem istiyor ne bir şey küçük çocuklar her oyuna tıklıyor.

Yazılım vb. gibi işler için ekran kartı gerekmiyor diye biliyorum.
Arkadaşın oyun geliştirmeyle ilgili olduğunu varsayarsak iyi bir ekran kartı en gerekli komponentlerden birisi çünkü başlarda projenin içeriği küçük olduğu için bir sorun çıkmıyor ancak proje büyüdüğünde ve 2D basit bir oyun değilse çekilmez oluyor hele bir de optimizasyon tekniklerini bilmiyorsa pes ettirir. Gtx 1050 ile Unreal Engine 5 açmak istediğimde açılmadı bile o derece.

Yapacağınız projenin büyüklüğü önemli bu konuda mesela AAA bir oyun mu düşünüyorsunuz ve projeniz çok üst düzey grafikler ve efektlere sahip mi yoksa daha böyle ortalama bir oyun mu var aklınızda. Çünkü önerilen kartlar çok güzel kartlar.

Son düzenleme:
Ben unity ile rx6800 kullanarak geliştiriyorum. Ekran kartlarının oyun geliştirirken amd veya nvidia olması tek bir fark yaratıyor, ray tracing ve dlss konusuna hakimsen ve ray tracing ve dlss özelliği olan bir oyun geliştirmek istiyorsan amd kartların ray tracing performansı kötü olduğu için nvidia tercih etmek isteyebilirsin. Onun dışında iki firmanın kartları da oyun geliştirmek için kullanılabilir.

Evet ama ekran kartı 2. planda.
Bunu size kim söyledi? 😃 Oyunları geliştirirken genelde her 5-10-15 dakika kod yazdıktan sonra açıp oynayıp eklediğimiz özelliği canlı olarak oynayıp test ediyoruz. Kaldı ki oyunlar son kullanıcıya ulaştıkları versiyona gelene kadar optimizasyon sorunlu oluyorlar genelde. Dolayısıyla oyunun test sürümü, build alınmış sürümünden daha çok kaynak istiyor. Yani oyun oynamak için nasıl bir sistem kullanıyorsanız oyun geliştirmek için de öyle bir sistem kullanıyorsunuz, ekran kartının en ön planda olduğu.

Son düzenleme:
Ben unity ile rx6800 kullanarak geliştiriyorum. Ekran kartlarının oyun geliştirirken amd veya nvidia olması tek bir fark yaratıyor, ray tracing ve dlss konusuna hakimsen ve ray tracing ve dlss özelliği olan bir oyun geliştirmek istiyorsan amd kartların ray tracing performansı kötü olduğu için nvidia tercih etmek isteyebilirsin. Onun dışında iki firmanın kartları da oyun geliştirmek için kullanılabilir.

Bunu size kim söyledi? 😃 Oyunları geliştirirken genelde her 5-10-15 dakika kod yazdıktan sonra açıp oynayıp eklediğimiz özelliği canlı olarak oynayıp test ediyoruz. Kaldı ki oyunlar son kullanıcıya ulaştıkları versiyona gelene kadar optimizasyon sorunlu oluyorlar genelde. Dolayısıyla oyunun test sürümü, build alınmış sürümünden daha çok kaynak istiyor. Yani oyun oynamak için nasıl bir sistem kullanıyorsanız oyun geliştirmek için de öyle bir sistem kullanıyorsunuz, ekran kartının en ön planda olduğu.
Arkadaşa katılıyorum gayet net bir şekilde açıklamış.

CUDA çekirdekleri ile NVIDIA.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı