Oyun yapmak için gerekli programlar nelerdir?

Viking

Kilopat
Daha fazla  
Bir 3D kaliteli bir oyun yapmak için nasıl bir yol izlenmeli ve gerekli olan bütün programlar nelerdir?(Oyun motoru olarak Unreal Engine kullanmak istiyorum.)
@Predator Titan

Çözüm
Visual Studio(ya da başka bir studio): Oyuna hayat veren kodları yazdığınız program.
3D Modellemeler için programlar(AUTOCAD/BLENDER/VB.): Oyunun modellemelerini, tasarımını yapıp çizdiğiniz program.
GameEngine(Oyun Motoru|UNITY,UE4,CE5,GAMESTUDIO): Oyununuzu yapmanıza olanak sağlayan gelişmiş render/oyun motoru programı.

Sırasını bilemem ki dostum, bu senin bileceğin iş. İstersen ilk modellemelerini bitir, sonra kodlarını yaz. İstersen kodlarını yaz, en son modelleme yap. Bu işin sırası ilk olarak yapacağınız oyun da ihtiyaç duyduğunuz işler olmalı, oyunun hikayesi varsa zaten hikayeye göre ilerle.

Ayrıca bu sorularının cevabını zaten dediğim gibi diğer konum da belirttim dostum, daha detaylı ve nasıl ulaşıp erişebileceğini. Burada kısaca özet geçtim.
Kısaca bir oyun motoru seçip onun üzerinde çalışarak ilerleyebilirisiniz

Merhabalar, oyun yapımı konusun da ilk önce hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Ben hangi platforma, ne tür bir oyun yazacağım? Hedefiniz ve sabrınız olursa yapamayacağınız şey olmayacaktır. Gerekli olan programlar çok ama siz hepsine gerek duyacakmısınız orasını bilemem. Oyun motoru, kod yazmanıza olanak sağlayan bir program, 2D/3D modellemeler, çizimler yapmak için programlar. Programların sayısı ve kullanım alanı genişledikçe yapacağınız bir oyunda aynı oranda iyi ve gelişmiş olacaktır. Yapacağınız oyun da, ben her yere kendim yetişirim, modelini de kodunu da ben yapar yazarım diyorsan yapacağınıza kanaat getirdiyseniz o zaman sorun çıkmaz. Zamanla kodunu da yazarsın, modelini de yaratırsın. Öyle değilse modeline de para vermek, başkalarına yaptırmak zorunda kalırsınız. Kendiniz yapabilirseniz en iyi yol bu olur. Kaliteli bir oyun yapmak için ise aslında programlardan önce sizin zihninizin büyük rol oynuyor. Eğer özgün, eğlenceli ya da daha önce hiç benzeri yapılmamış başarılı bir kurgunuz varsa dilerseniz unity kullanın, isterseniz unreal. Başka yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olurum sormanız kâfi.

Ben Unreal Engine ile yapmak istiyorum ve oyunumun 3D bir oyun olucak ama şimdi Unreal ile yapıyoruzda bir Pro oyun yapmak için hangi programlar kullanılıyor onu bilmiyorum. Mesela hikaye tabanlı bir oyun için hangi programlar kullanılıyor?

@Viking Profesyonel bir oyun için elbette kullanacağınız programlar değişiyor. Autocad, ZBrush, Adobe Serisi bir kaç program ve bunların dışında bir kaç program daha mevcut. Hikaye tabanlıdan kastınız nedir anlamadım, çok geniş kavramlı bir açıklama kısıtlama. Hikayenize göre de değişiklik gösteren bir sorun var orta da. Karakterlerin tasarımı ve modellemeler için bunlar yeterli olacaktır diye düşünüyroum eğer halen yetmedi ise yine soru sorabilirsiniz ya da Bu Konumu incelemeniz yeterli olur, bahsettim orada nasıl olacaklarını, aslında orayı okumuştunuz sanırım.

Onu kastedmedim. Demek istediğim hangi programı nerede kullanacağım? Ve oyun yapımının sırası nasıl oluyor?

Visual Studio(ya da başka bir studio): Oyuna hayat veren kodları yazdığınız program.
3D Modellemeler için programlar(AUTOCAD/BLENDER/VB.): Oyunun modellemelerini, tasarımını yapıp çizdiğiniz program.
GameEngine(Oyun Motoru|UNITY,UE4,CE5,GAMESTUDIO): Oyununuzu yapmanıza olanak sağlayan gelişmiş render/oyun motoru programı.

Sırasını bilemem ki dostum, bu senin bileceğin iş. İstersen ilk modellemelerini bitir, sonra kodlarını yaz. İstersen kodlarını yaz, en son modelleme yap. Bu işin sırası ilk olarak yapacağınız oyun da ihtiyaç duyduğunuz işler olmalı, oyunun hikayesi varsa zaten hikayeye göre ilerle.

Ayrıca bu sorularının cevabını zaten dediğim gibi diğer konum da belirttim dostum, daha detaylı ve nasıl ulaşıp erişebileceğini. Burada kısaca özet geçtim.

Çözüm
Öncelikle teşekkür ederim. Ben Unreal Engine kullanacağım için blueprint istiyor. Kodları oyun motorunun içinde yazacağım değil mi?

Evet UE4 için de ki bir sekme üzerinden yazıyorsunuz diye biliyorum. Zaten basit ve temel kodlamalara imkan sağlıyor du BS. C++ ile daha Profesyonel veya daha detaylı kodlamalar yapabilirsiniz. Önerim C++ olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…