Merhabalar, oyun yapımı konusun da ilk önce hedefinizi belirlemeniz gerekiyor. Ben hangi platforma, ne tür bir oyun yazacağım? Hedefiniz ve sabrınız olursa yapamayacağınız şey olmayacaktır. Gerekli olan programlar çok ama siz hepsine gerek duyacakmısınız orasını bilemem. Oyun motoru, kod yazmanıza olanak sağlayan bir program, 2D/3D modellemeler, çizimler yapmak için programlar. Programların sayısı ve kullanım alanı genişledikçe yapacağınız bir oyunda aynı oranda iyi ve gelişmiş olacaktır. Yapacağınız oyun da, ben her yere kendim yetişirim, modelini de kodunu da ben yapar yazarım diyorsan yapacağınıza kanaat getirdiyseniz o zaman sorun çıkmaz. Zamanla kodunu da yazarsın, modelini de yaratırsın. Öyle değilse modeline de para vermek, başkalarına yaptırmak zorunda kalırsınız. Kendiniz yapabilirseniz en iyi yol bu olur. Kaliteli bir oyun yapmak için ise aslında programlardan önce sizin zihninizin büyük rol oynuyor. Eğer özgün, eğlenceli ya da daha önce hiç benzeri yapılmamış başarılı bir kurgunuz varsa dilerseniz unity kullanın, isterseniz unreal. Başka yardımcı olabileceğim bir konu varsa yardımcı olurum sormanız kâfi.