Oyun Yapmak İçin Ne Yapmalı?

Nebuchell

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, başlıkta da yazdığı gibi çoğu gencin de hayali olan şeylerden birini yani oyun yapmayı istiyorum. Bu sene liseye de geçeceğimden lisenin ilk senesinden tempolu olarak başlarsam son sınıfa geldiğimde yeterli bilgi elde edeceğimi düşünüyorum. Ancak bu konularda bilgim neredeyse hiç yok; tek bildiğim şey çok emek sarf etmek gerektiği. İnternette bu konuda eğitimler olsun birçok olanak var ancak nereden başlayacağıma karar veremedim ve bu sebeple başlığı açma gereği duydum. Bu konuda bilgi sahibi olan kişiler bana yardım ederlerse çok sevinirim, iyi günler.

İlk başta programlamayı bilmeniz gerekir.C++ veya Java şu anda yeterli. Bir çok komutu öğrenmeniz gerekiyor.
İngilizce bilmen gerekebilir bazı fonksiyon veya komutlarda sonra Unreal Engine veya Unity ile güzel bir giriş yapabilirsin. Udemy üzerinde bunların kursu var.

İlk başta programlamayı bilmeniz gerekir.C++ veya Java şu anda yeterli. Bir çok komutu öğrenmeniz gerekiyor.
İngilizce bilmen gerekebilir bazı fonksiyon veya komutlarda sonra Unreal Engine veya Unity ile güzel bir giriş yapabilirsin. Udemy üzerinde bunların kursu var.
İngilizcem çoğu şeyi anlayacak düzeyde olduğu için yabancı dil konusunda pek endişelerim yok. Ancak oyunlar aşama olarak birçok ayrı daldan yapıldığı için ne kadar Udemy yeterli olur veya anlaşılır olur, orasını araştıracağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Eğer programlama dili bilmiyorsanız Unreal Engine ile blueprint öğrenerek yapabilirsiniz. Ayrica 3D modelleme de öğrenmelisiniz. Onun için de Blender öneririm.
3D modelleme için gerekli şeyler hakkında bilgilerim var, ancak bahsettiğim gibi programların nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiği hakkında bilgim yok maalesef.

3D modelleme için gerekli şeyler hakkında bilgilerim var, ancak bahsettiğim gibi programların nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiği hakkında bilgim yok maalesef.
Modelleri level tasarımı yaparken kullanıyoruz. Dilersen görüntülü olarak mekanikleri gösterebilirim ama maalesef ekran paylaşımı buradan yapılmadığı için farklı yollardan yapabiliriz.

Modelleme için kardeşim tinkercad kullanıyordu. Arayüzü basit ona alışıp sonra Blender'a geçebilirsin. Blender'da arayüz olarak güzel sıkıntı yaşamazsın. Ortaokulda tinkercad robotik kodlamada da kullanılıyordu. Belki kullanmışsındır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı