Peki algoritma ve veri yapılarını detaylı kavrayabilmem için tavsiyeleriniz var mı?
Ben video seri sevmiyorum, ogrenmek icin cok yavas. Okulda derste interaktif oldugu icin hocaya bir seyler sorabiliyorsun ama bunda o da yok. O sebeple tavsiyem kitap.
Benim de kutuphanemde var, tavsiye ederim.
Genel kaide sudur, eger uzerinde calistigin konu zamanla pek degismiyorsa kitap, surekli degisim halindeyse guncel dokumantasyon uzerinden takip edilir.
Eger surekli farkli perspektiflerden yayinlaniyorsa ( AI, yazilim mimarileri vs ) ise makale, onemli yayincilarin RSS feedleri vs uzerinden takip etmelisin.
Video egitim serileri sadece cok spesifik bir seyi kisa surede hands-on ogreten seyler icin zaman ayrilarak seyredilmeli. Yoksa 20 saatlik video izlersin ve hala giris seviye Python biliyor olursun. Okuma hizi, birilerinin anlatma hizi, senin zihninin bilgiyi absorbe etme hizi vs arasinda ucurum var cunku. Ayrica ogrenme olayi, izlerken ya da okurken degil; yaparken gerceklesir. Sabahlara kadar okusan da bos. Kendin yapacak, sorunla karsilasacak, cozmek icin ugrasacak ve cozumu anlayacaksin. Iste o zaman ogrenirsin.
Son mesaji sonra gordum, malesef her seyden once Ingilizce. Bu alanda ciddi olanlarin Ingilizce ve matematik bilmesi sart. Once Ingilizce bariyerine carpacaksin, sonra gun gelecek matematik bariyerine carpacaksin. Aksini soyleyenler henuz herhangi bir bariyere kadar ogrenimini tamamlamamis olanlar.