Oyun Yapmak İçin Yazılıma Nereden Başlanmalı?

Uzmanlaşmak yerine önce temeli öğrenip ondan sonra da oyun yaparak öğrenmeye devam etmesi daha öğretici ve akılda kalıcı olur.
Ben önce tamamen öğrenip daha sonra pratiğe dökmek konusunda iyiyim. Deneye deneye kendimi geliştirmekten çok kendimi kandiriyorum. Ama bu kişiden kişiye göre değişebilir tabii ki.

En azından 1 sene. Bence kafana "oyun yapacağım" ifadesine odaklama. Oyun endüstrisinde çok fazla alan var. Test oyuncuları, grafik tasarımcılar, animasyoncular, optimizasyonu ve kodlaması ile uğraşanlar (backend kısmı), oynanacak haritayı ve modelleri oluşturan şeklinde dolu alan var. Önce sen C# ve Unity'e başla. İlk UE4'i gördüğümde tırsmıştım, ki hala tırsıyorum.

Unity'i önermiyorum ben de zamanında çok baktım, baktım ve bıktım. Baktım ki shaderler ve componentler çöp dersleri yarıda bıraktım. Olacak gibi değil yani milletin önüne para ile sunamazsın buradan çıkacak olan oyunu. Al örneklerini Forest'de bug dolu optimizasyon çok kötü.

Unreal Engine ile başla, zor olur ama iyi olur. C++ öğrenmene de gerek yok Blueprint öğreniyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı