Oyun yapmak isteyen bilgisayar programcılığı öğrencisine tavsiyeler

Lil3boss

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba bu benim ilk Technopat konum.

Ben birinci sınıf bir bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. Bu bölüm için içimde ufak bir istek vardı ve olmaya devam ediyor yapabileceğimi biliyorum ama hocalarımın verdiği ödevlerin çoğunu ChatGPT'den yapıyorum. Aklıma o konu ile ilgili bir şey gelmiyor ders kısmında ise derslerimi anlıyorum derslerde o kadar zor gelmiyor sizden bana birkaç öneri vermenizi rica ediyorum:
1-Aklımda bir oyun projesi var bu proje için hangi yazılım diline yoğunlaşmalıyım ve neleri kullanmalıyım?
2-Yazılım yapmayı kolaylaştıracak bir öneriniz var mı?
3-DGS ile mühendisliğe geçmek şart mı yoksa kendimi geliştirmek daha mı önemli olur?
4-Okul dışında YouTube'da herhangi bir kanal önerir misiniz?
Biraz imla hataları ve kelimelerin yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın şimdiden bir şeyler öneren abilerim veya kardeşlerime çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba bu benim ilk Technopat konum.

Ben birinci sınıf bir bilgisayar programcılığı öğrencisiyim. Bu bölüm için içimde ufak bir istek vardı ve olmaya devam ediyor yapabileceğimi biliyorum ama hocalarımın verdiği ödevlerin çoğunu ChatGPT'den yapıyorum. Aklıma o konu ile ilgili bir şey gelmiyor ders kısmında ise derslerimi anlıyorum derslerde o kadar zor gelmiyor sizden bana birkaç öneri vermenizi rica ediyorum:
1-Aklımda bir oyun projesi var bu proje için hangi yazılım diline yoğunlaşmalıyım ve neleri kullanmalıyım?
2-Yazılım yapmayı kolaylaştıracak bir öneriniz var mı?
3-DGS ile mühendisliğe geçmek şart mı yoksa kendimi geliştirmek daha mı önemli olur?
4-Okul dışında YouTube'da herhangi bir kanal önerir misiniz?
Biraz imla hataları ve kelimelerin yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın şimdiden bir şeyler öneren abilerim veya kardeşlerime çok teşekkürler.
1. Soru için eğer unreal engine kullanacaksan c++. C++ zor bir dil ama donanıma daha yakın bu yüzden daha iyi performans. Eğer unity kullanacaksan c#. Eğer robloxa falan oyun yapacaksan lua. Basit bir dil ama performansı c++ dan kötü
2. Soru için yapay zeka ile çalış.

Oyun yapma konusunda spesifik bir tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum, konunun bir profesyoneli değilim ancak "ödevlerin çoğunu ChatGPT'den yapıyorum..." sözüne biraz takıldım. Bence öğrenme safhasında olan/eğitim alan bir kişiliğin bu konuyla ilgili sorumluluklarını ChatGPT'ye bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta öğrenme yolunda senin sorumluluğunda olan bir vazifeyi başkasına yaptırmak mantıksal olarak öğrenmeyi efektif kılmayacaktır, tam aksine en basit olaylarda dahi tek başına karar almanı, çözüm üretmeni engelleyecektir. Öğrenme aşamasında olan kişiliklerin ChatGPT'yi bir "Rehber" olarak değil, bir "Asistan" olarak kullanmaları taraftarıyım...

Oyun yapma konusunda spesifik bir tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum, konunun bir profesyoneli değilim ancak "ödevlerin çoğunu ChatGPT'den yapıyorum..." sözüne biraz takıldım. Bence öğrenme safhasında olan/eğitim alan bir kişiliğin bu konuyla ilgili sorumluluklarını ChatGPT'ye bırakmaması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta öğrenme yolunda senin sorumluluğunda olan bir vazifeyi başkasına yaptırmak mantıksal olarak öğrenmeyi efektif kılmayacaktır, tam aksine en basit olaylarda dahi tek başına karar almanı, çözüm üretmeni engelleyecektir. Öğrenme aşamasında olan kişiliklerin ChatGPT'yi bir "rehber" olarak değil, bir "asistan" olarak kullanmaları taraftarıyım...

Cevabın için teşekkürler.

1. sorçin eğer Unreal Engine kullanacaksan C++. C++ zor bir dil ama donanıma daha yakın bu yüzden daha iyi performans. Eğer Unity kullanacaksan C#. Eğer robloxa falan oyun yapacaksan Lua. Basit bir dil ama performansı C++'dan kötü.
2. soru için yapay zeka ile çalış.

Peki bu bölümde sizce okumaya devam etmeli miyim yazılımda kendimi daha çok geliştirmeye çalışıyorum kendi oyunumu yapabilmem için mühendisliğe geçmem şartmı ya da bu bölüm kendini geliştirmeye yönelikmi yoksa DGS ile geçmem şartmı.

Günümüzde herkes oyun yapmak istiyor zaten. Herkes oyun yapımcısı. Nereye baksan yapabilirmiyim? Yapmalımıyım? Tutarmı? Nasıl yapılır. Bence fazla kafana takma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı