Oyun yazılım ve render için sistem tavsiyesi

Bütçe
30-35 bin

Paramedic.

Kilopat
Katılım
4 Eylül 2017
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, mesleğim gereği boş vaktim çok. Hobi ve ek gelir amaçlı, gerek bu platformdan gerek diğer platformlardan öğrendiğim bilgiler ile nacizane kendim bir sistem topladım. Kurmak istediğim sistemi öncelikle oyun için daha sonra yazılım ve yayıncılık için istiyorum. Sistem özelliklerimi Red Dead Redemption 2 oyununu 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda oynayabilmek için bu şekilde seçtim aşağıda sunduğum ürünler hakkında öneride bulunursanız sevinirim. Sistem toplama konusunda siz tecrübeli arkadaşların değerli fikirlerine ihtiyacım var. Bütün parçaları bir siteden değil en uygun fiyatla satan sitelerden almayı düşünüyorum.

Asus ROG Strix X570-E Gaming AM4 Soket Anakart (AMD işlemciye uygun ve Wi-Fi 6 ile dahili olduğu için seçtim)
Samsung LC27HG70QQMXUF (C27HG70) Monitör (C27HG70QQM) (2K 144 Hz ve 1ms tepkime süresi ile hoşuma gitti üstelik kavisli ekran)
AMD Ryzen 9 3900X (yazılım render vs işlemlerde AMD daha iyi performans veriyormuş)
HyperX Predator RGB DDR4 8 GB 4000 MHz DDR4 Ram (32 GB olmak üzere 4 adet alacağım.) Sizce 32 GB belleğe gerek var mı bu konu hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
Asus ROG Strix Fusion 700 Kulaklık (kablosuz olması sebebiyle seçtim)
Razer Deathadder Elite Mouse (RZ01-02010100-R3U1) (daha önce kullandım memnun kaldım)
Razer Blackwidow Chroma V2 Klavye (Razer fareden memnunum o sebeple klavyeyi de bu markadan seçmek istedim)
Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Edition (ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING) (RDR 2 oyununu 2K Ultra ayarlarda oynamak için yeterli olacağını düşünüyorum.
NZXT Kraken X72 RGB 360mm Sıvı İşlemci Soğutucusu (görsel olarak çok hoşuma gidiyor ve nette çok övmüşler)
Samsung 970 EVO Plus SSD (1 TB) (MZ-V7S1T0BW) (850 Pro modeline sahiptim ve çok memnun kaldım. 970 Pro ile bu SSD arasında ikilemde kaldım.)
ASUS ROG THOR 850W 80+ Platinum Full Modüler OLED Ekranlı PSU (bildiğim marka ve Platinum sertifikası var riske atmak istemedim)

Toplamak istediğim sistem bu. Bütçe olarak 30-32 bin lira civarına geliyor. Sitede hayali sistem diye bir terim var sanırım vakit kaybı görüyorsunuz o tarz başlıkları. Ben o arkadaşlardan değilim yaşım 27 devlet memuruyum ve ayın 20 günü evdeyim :) buraya ayıracağınız vaktin ziyan olmayacağından emin olabilirsiniz. Linkini verdiğim ürünü parantez içinde neden istediğimi de belirttim. Sizden ricam yukarıda kullanım amacıma göre önerebileceğiniz ya da gereksiz, pahalı, fazla dediğiniz ürün varsa nedeniyle beraber bana önerip yardımcı olmanız. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hayırlı olsun, 3800 MHz ve üzeri frekanslar genelde önerilmiyor. O bütçe ile RAM'inizin MHz değerinden kısıp 4x16 64 GB yapmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu fikrim bazı insanlara saçma gelecektir hala daha 16 GB yeterli diye diretenler var çünkü :D.
Önerim 3600 MHz veya 3200 MHz.

Onun dışında o işlemciye ASUS CROSSHAIR VIII HERO model anakartı öneririm. İşiniz gereği çok daha uzun vadeli olacaktır. Overclock canavarı olması cabası :).

Diğer parçalar çok güzel hatta hepsi güzel ama önerilerim bunlardır. Ve son olarak ben olsam ( her ne kadar gerek olmasa da) PSU olarak 1200 W modelini tercih ederdim. Veya Seasonic'in 1300 W bir PSU su vardı onu alırdım :D. Sistem taş çatlasın 500-600 çekecek ama konu PSU ise en iyisini almalıyım diye düşünüyorum.
 
Öncelikle hayırlı olsun, 3800 MHz ve üzeri frekanslar genelde önerilmiyor. O bütçe ile RAM'inizin MHz değerinden kısıp 4x16 64 GB yapmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu fikrim bazı insanlara saçma gelecektir hala daha 16 GB yeterli diye diretenler var çünkü: D.
Önerim 3600 MHz veya 3200 MHz.

Onun dışında o işlemciye ASUS Crosshair VIII Hero model anakartı öneririm. İşiniz gereği çok daha uzun vadeli olacaktır. Overclock canavarı olması cabası :).

Diğer parçalar çok güzel hatta hepsi güzel ama önerilerim bunlardır. Ve son olarak ben olsam ( her ne kadar gerek olmasa da) PSU olarak 1200W modelini tercih ederdim. Veya Seasonic'in 1300W bir PSU'su vardı onu alırdım: D. Sistem taş çatlasın 500-600 çekecek ama konu PSU ise en iyisini almalıyım diye düşünüyorum.

Öncelikle cevap için teşekkürler. 3600 MHz CL 16 önerisini düşüneceğim araştırmalara başlıyorum hemen lakin ben 32 GB RAM'de bile kararsızken 64 yapmam imkansız boşa masraf olur :) benim yardım istediğim konu gereksiz aşırı bir parça varsa bunların yerine öneri almak.
Söylediğiniz PSU modeline baktım 2 bin liradan başlıyor bu da fuzuli masraf gibi duruyor :) tekrar teşekkür ederim varsa başka önerileriniz seve seve dikkate alırım.
Yayıncılık için 1 monitör almanızı tavsiye etmem. 2 ya da 3 monitör işinizi kolaylaştıracaktır.
Onun dışında pek bir şey göremedim parçalar uyumlu. Render vb. işler de yapılacağı için ve bütçe yüksek olduğundan dolayı 32GB 3600Mhz RAM daha iyi olacaktır.

yayıncılık durumunu ilerleyen süreçte uygulayabilirim.Şu an için tek monitörün yeterli olacağını düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı