Oyun yazma

• Konuyu başlatan Mert Özdemir
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 9.688
Ezber yapmana gerek yok :D 1 işlemi yapmayı bilsen geri kalan 3'ü onun kopyası zaten. Sadece if komutu ile seçim yaptırmak kalıyor geriye.

Bende öyle yapıyordum. Tüm hepsi aynı olduğu için 1 tanesini ezberle diğerlerine uygula taktiği. :) İşin zor tarafı hocanın 4 işlemi de yazmamızı istemesi. Baya uzun sürüyordu. :)

Arkadaşlar yazılım konusunda (Html,C#) bana her türlü sorununuzu ve sorularınızı sorabilirsiniz. Gökhan'nın namı değer BilgisayarKurdu'nun sınıfındaki inek benim. Programlama Temelleri sınavlarım genelde 100-90 arası. Bana danışabilirsiniz. :D

Ben bir şey soracağım. Ben şimdi diyelim liseyi bitirdim bilgisayar programcılığı üniversitesi okudum sonra nerde iş bulacağım hangi sektörde yani hangi tarzlarda hangi firmalarda

Taman o zaman sorayım ben. Şimdi bir yandan web tasarım okumak istiyorum ama bilgisayar programcılığı bölümünde üniversite seçmek istiyorum. Bu bölüm için ağ işletmenliği mi veritabanı programcılığı mı seçmem gerekir dal olarak?

Bende oyun yazmak için smallbasic ile başladım.C++ başlayacağım seneye fakat önümde uzun bir yol var,çok fazla çalışarak baya bir sene sonra bir oyun yazarım diye düşünüyorum,ayrıca yaşımızda aynı.Bende bilişim lisesi düşünüyorum.Gelceğimiz neredeyse aynı dostum :D

Senin geleceğini temsil ediyorum :D Lise 3'e geçtim.
1. sene yani 9. sınıfta tüm dersler ortak olur, bu yüzden bilişim veya programlama ile alakalı bir ders görmezsin.

Lise 2'ye geçince bilişim ve programlama dersleri başlar. Eğer bu forumda takılırsan bilişim dersin 5 olur, hocanın eksiklerini bulup yüzüne yüzüne vurabilirsin.

Programlamaya 10. sınıfta başlıyorsun, Şuan müfredatta C# programlama dili var. Kolay bir dil olduğunu söyleyemem. Helede ilk defa başlıyorsan.
Mantığını kavrarsan inan ki çorap söküğü gibi geliyor. Bu işten zevk alıp almamana bağlı.

Oyunlar konusunda yardımcı olamayacağım, ben daha çok Windows için program ve Web siteleri için kodlar yazıyorum. Oyunlardan hiç anlamam.

Haklısın c# görülüyor ama console uygulması o kadarda zor değil çocuğu korkutmayalım :D Neyse oyun yazma işin göze hoş gelen kısımları. Onun için önce bi kaç dil öğren. Çok bilmiyorum oyun yazmayı ama araştır öğren hangi diller lazımmış. Ondan sonra grafik lazım. Küçük bir oyun bile yazsan grafik çok önemli ama sen önce c# console'dan basla, sonra c++ java gibi dillere geç. Baya benziyorlar korkmana gerek yok. Sadece aklında tutman gereken bi kaç kod. Gerisi ingilizceni geliştirirsen çıkıyor zate.n Visual Studio edinmelisin derleyici program :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı