Oyuncu bilgisayarı toplamak yerine oyuncu laptopu alınır mı?

Üniversite okuyorsan başka şehirlere seyahat etmen gerekiyorsa laptop mantıklı fakat onun dışında masaüstü çok daha iyi. Ben laptopta oyun oynanacağını sanmıyorum en basitinden 15 inç ekran yani masaüstü zevkini vermez kesinlikle.

bu-laptop-alınır-mı-v0-tz2tg5uqbtmb1.jpg
Laptop fiyatları masaüstüne göre aşırı fazla ve aynı fiyattaki bir laptop ile masaüstü bir bilgisayarın arasındaki FPS farkı da fazla yani o kadar para vermek yerine uygun fiyata hem ekipman alıp masaüstü PC toplayabilirsin hem ileride işlemcini ve ekran kartını değiştirmek istersen daha kolay olur senin için ama sürekli bir yerlerde bilgisayar kullanman gerekiyorsa laptop al tabii ki.

Selam şimdi ben PC toplamak istiyorum ama Media marktan bir abiye sordum 25 bine PC toplamak yerine bir HP Victus al (i7) dedi ben kararsızım ve aradaki FPS farkında çok değişiklik olur mu kararsızım yazarsanız sevinirim.

Satıcı malını satmaya bakar,
Laptopta parca yukseltme falan yapamazsın.
Masaüstü esnektir ekran kartı, RAM, işlemci degiştirip yoluna devam edebilirsin vs...
Gaming deyince aklınızdan cıkarın şu laptopu.

Burada herkes laptopun performans olarak daha güçsüz olduğunu ve verdiğin paraya değmeyeceğini söylemiş, haklılar da ama 15 yıl masaüstü kullanıp 3 yıldır da laptop kullanan birisi olarak kullanış deneyimlerimi anlatayım:

Sevmediklerim

- Masaüstüne göre çok daha pahalılar.

- Laptopun ekranının küçüklüğünü hiçbir zaman sevemedim, bir kere tekrar masaüstünün başına oturdum yıllarca kullandığım 24" ekran dev gibi geldi, ve konfor olarak da masaüstü daha iyi çünkü laptop da eğer yükseltici bir stant gibi bir şey almazsan o klasik kambur PC'ci oturuşuna mahkum kalıyorsun çünkü laptop masada göz hizamın aşağısında kalıyordu.

- Laptoplara çok az USB portu koyuyorlar. Masaüstünde sadece kasada 3-4 tane varken bir de arkada anakartta en az o kadar oluyor ama şu anki laptopumda 2 tane USB Type-A 2 tane USB Type-C var, Type-A'lara bir klavye ve mouse takınca hemen doluyor, ek olarak USB çoklayıcı gibi şeyler alman gerekebiliyor.

- Laptop ne yaparsan yap çok fazla ısınıyor. Özellikle masaüstünden geçtiğim için ilk başta kafayı yiyordum bir şey olacak diye ama ilginç bir şekilde de o kadar ısınmasına rağmen kapanma vb olmuyor ama yeni nesil oyunlarda grafikleri orta ayarda açsan bile uçak kaldırır gibi ses çıkarıyor fanları, kulaklık kullanmıyorsan gerçekten rahatsız edebilir, boşta genelde sorun yok ama birkaç yıl sonra boşta da fan çalıştırmaya başlar.

- Dahili laptop klavyesi var ama o tuşlardan herhangi biri bozulursa geri bir tamiri yok ve tüm klavyeyi değiştirmen gerekiyor, o yüzden aynı masaüstündeki gibi ek bir harici klavye alman gerekebilir eğer klavyesini daha uzun ömürde tutmak istiyorsan.

- Yine aynı şekilde PC başında bir şeyler yemeyi seven birisi olarak, bunu özellikle laptop kullanarak yapmak işkence oluyor.

- Başta kamerasına avantaj gözüyle bakıyordum ama 100 bin TL'lik laptop un webcami bile hesap makinesinden fotoğraf çekmişsin gibi, en ufak ışık değişiminde kafayı yiyor.

- Pratik olması ne kadar avantaj olsa da çalınmasını da bir o kadar kolay yapıyor.

- Bazı markalarda anlaşmalı olduklarından o gıcık McAfee gibi programlar yüklü geliyor ve ek olarak onları kaldırmakla uğraşıyorsun.

- Parça değişimi ve bakımı masaüstünden kat be kat daha zor. Laptopun içini açtığında çok hassas davranman gerekiyor bir şeye dokunmayayım diye; arkadaşımdan birisi Victus laptop'unun termal macununu yenilerken anakartı bozdu, servise anakart değişimine gitti.

- Laptop'ların Bios ayarları masaüstüne göre çok daha limitli ve çağ dışı kalmış.

- Nedense yine oyuncu laptop'larına parmak izi okuyucusu koymuyorlar.

Sevdiklerim

- Dahili hoparlörü olması güzel, ki Victus'ların dahili hoparlörleri gerçekten güzel. Şimdi Asus Tuf A15 kullanıyorum onun hoparlörleri o kadar güzel değil.

- Yine dahili mikrofonu olması güzel. Ses kaliteleri yine çok iyi olmuyor ama seyahatte Discord'da arkadaşlarla konuşurken vb sürekli yanımda mikrofonla gezmeme gerek kalmıyor.

- Taşınılabilirliği gerçekten güzel. Etrafı temizlerken kolayca kaldırıp kenara koyabiliyorsun, rahatça başka bir odaya taşıyabiliyorsun ya da gittiğin her yerde yanında götürebiliyorsun.

- Pili olduğundan prize bağımlı değilsin. Aslında bunun bana 2 olumlu yanı var. İlki elektrik gittiğinde laptop kapanmıyor ve pilin yettiği kadar kullanabiliyorsun. Bende sınırsız telefon internet tarifesi de olduğundan elektrikler gitse bile film, dizi vb rahat izleyebiliyorum çünkü internetim de kesilmiyor, telefonumun şarjı az bile olsa laptop'dan şarj ediyorum. İkincisi de laptopu kapattıktan sonra eşyaları toparlayıp koyunca aklıam birden PC'de yapmam gereken son bir şey geliyor, hiç adaptörle fişle uğraşmadan hemen laptopu açıp işimi halledip kapatıyorum.

- En az laptop kadar adaptörü de ısınıyor, kışın bazen adaptürünün üstüne ayaklarımı falan koyuyorum ısıtıyor iyi oluyor.

- Hayatımda gördüğüm en fiyat-performans Wifi ve Bluetooth alıcıları laptop'ların içinde bulunan kartlar. Birçok wifi adaptörleri denedim ve sıkıntı yaşadım ama laptop'taki Wifi ve Bluetooth kartları mükemmel şeyler. Aslında masaüstü anakartlarında da tabii ki dahili Wifi ve Bluetooth var ama onlar tam boy anakartlarda varlar ve bu anakartlar pahalı olduğundan fiyat-performans masaüstü kasalarda bulunmazlar.

Her ne kadar sevmediğim yanı sevdiğim yanlarından çok daha fazla olsa da sadece taşınabilirliği bütün dezavantajları örtüyor çünkü üniversiteye masaüstü götürecek halim yok. Üniversite bitsin ilk işim masaüstü toplamak olacak.

Selam şimdi ben PC toplamak istiyorum ama Media marktan bir abiye sordum 25 bine PC toplamak yerine bir HP Victus al (i7) dedi ben kararsızım ve aradaki FPS farkında çok değişiklik olur mu kararsızım yazarsanız sevinirim.

Sen oradaki abiyi hiç dinleme bence, masaüstü PC her zaman daha iyidir. Eğer sürekli seyahat eden veya ortam değiştiren birisi değilsen bence PC topla, laptopa hiç gerek yok. 25 bine alacağın bir laptop sana 25.000'lik bir PC kadar performans sağlamayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı