Oyuncu GPU ile mining GPU arasında AMD CrossFire kurulabilir mi?

UluErdem25

Kilopat
Yer
Ofis
Elimde ROG STRIX 570 4 GB var, malum fiyatlar da düşüşte. Düşmeye devam ederse mevcut kartımın yanına bir tane daha takmayı düşünüyorum, sadece DVI portu olan madencilik odaklı üretilen ekran kartları diğerlerinden daha ucuz olabiliyor. Alırken her türlü test vesaire yaparım, emin olmadığım kartı almam ancak sağlıklı olur mu beraber çalışmaları? Çipset aynı olunca bir sorun olacağını sanmıyorum yine de aksi yönde bir bilgisi olan varsa diye konuyu açıyorum.

SLI ve CF uzun süredir ölü sayılabilecek bir teknoloji farkındayım. Oynadığım bazı oyunlar tarafından destekleniyor ve biraz da işin fantezi tarafındayım. Sistemim böyle bir girişime uygun.

//Moderasyona not: Başlığı düzeltecekseniz "... Kartlar beraber kullanılabilir mi?" olarak değiştirmeyin, en azından CrossFire yazmalı."

Son düzenleyen: Moderatör:
Madencilikte GPU'lar bağımsız olarak görülür ve aralarında yüksek oranda bilgi alışverişi yapmaları da gerekmez. Bu nedenle, ETH madenciliği yaparken Clossfire kullanmanın hiçbir avantajı yoktur.

Ayrıca, tüm oyunlar Crossfire'ı desteklemez ve oyunlarda önemli ölçüde yararlanmak için Crossfire için optimizasyon gerektirir. Performans iyi görünse bile, bazı oyunlarda Crossfire nedeniyle grafik hataları yaşayabilirsiniz. Bu yüzden DX12/Vulkan'dan sonra çoklu gpu anlamını yitirdi demek yanlış olmaz.

@88602 hocam yazdıklarınızı zaten biliyorum, bir kısmı da mesajımda halihazırda mevcut. Crossfire olarak bağlayınca herhangi bir kart ile madenci kartının bir farkı olur mu onu sormuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı