Oyuncu olmak isteyen biri nereden başlamalı?

Yusuf Bakırcı

Femtopat
Daha fazla  
Aktif olarak babamın ofisinde staj yapıyorum. O yüzden tam zamanlı yerlerde eğitim görme şansım yok. Nereden başlamalıyım?

Not: Bu alana yabancı değilim, çok fazla film dizi izlerim, her gün mimik çalışırım.

Aktif olarak babamın ofisinde staj yapıyorum. O yüzden tam zamanlı yerlerde eğitim görme şansım yok. Nereden başlamalıyım?

Not: Bu alana yabancı değilim, çok fazla film dizi izlerim, her gün mimik çalışırım.
İlk olarak tiyatro sektörüne atılın bence.

Ya oyunculuk ajansına kaydolacaksın oradan sana iş teklifleri gelecek başlarda figüran olarak gelecek sonra işte reklamda oynamadır replikli roldür vs öyle öyle gelen işlerden sivrilip birinin gözüne gireceksin ki o da seni bir projede oynatsın.
Türkiye'de yaşıyorsan yakışıklı karizmatik isen veya influencersan şansın çok yüksek onun dışında tanıdığın yoksa baya zor. İstanbulda ajansa kayıtlı olmayan adam yok neredeyse.
Öbür yol da tiyatro yolu o baya zahmetli ve uzun ama kesin sonuç verir. Yetenekliysen muhakkak yer alırsın piyasada.
Veya rolüne güveniyorsan youtubeda kısa kısa skeç videoları koyacaksın o şekilde bir kitle elde edip bir yerlerde oynama şansı elde edebilirsin.

Çalışmalara devam et.
Ses ve diksiyon eğitimi al (kendin çalışmayı dene)
Bir yere kamera sabitle onun karşısında hareket çalış.
Tiyatro veya benzeri yerlere katıl ufaktan alış.

Ya oyunculuk ajansına kaydolacaksın oradan sana iş teklifleri gelecek başlarda figüran olarak gelecek sonra işte reklamda oynamadır replikli roldür vs öyle öyle gelen işlerden sivrilip birinin gözüne gireceksin ki o da seni bir projede oynatsın.
Türkiye'de yaşıyorsan yakışıklı karizmatik isen veya influencersan şansın çok yüksek onun dışında tanıdığın yoksa bayağı zor. İstanbul'da ajansa kayıtlı olmayan adam yok neredeyse.
Öbür yol da tiyatro yolu o bayağı zahmetli ve uzun ama kesin sonuç verir. Yetenekliysen muhakkak yer alırsın piyasada.
Veya rolüne güveniyorsan YouTube'da kısa kısa skeç videoları koyacaksın o şekilde bir kitle elde edip bir yerlerde oynama şansı elde edebilirsin.

Kanka belirtmeyi unutmuşum, 17 yaşımdayım yani bu yaşta ne yapabileceğimi sordum aslında. Pardon.

Tipim iyi, azıcık kilo var sadece spora gidiyorum bunu düzeltmek için zaten ayrıca yeteneğimin olduğunu düşünüyorum eğitim alırsam katlarım.

Müjdat gezen sanat merkezinde deneyebilirsin şansını iyi eğitimi var, tiyatro bölümü için 3 aşamalı yetenek sınavı yapıyorlardı eskiden şimdi durum nedir bilmiyorum. Ücretsiz girip bitirirsen konservatuar mezunu olmuş sayılırsın gibi oluyor milli eğitim bakanlığına bağlı bir okul değil ama çokça oyuncu çıkaran bir okul. Ücretsizi kazanırsan güzel yerlere gelebilirsin iyi tiyatrocular eğitim veriyor.

Birde bu sektörde zaman harcamayarak ilerleme şansın yok. Yani baban salacak seni öyle bir yönelimin varsa.

Müjdat gezen sanat merkezinde deneyebilirsin şansını iyi eğitimi var, tiyatro bölümü için 3 aşamalı yetenek sınavı yapıyorlardı eskiden şimdi durum nedir bilmiyorum. Ücretsiz girip bitirirsen konservatuar mezunu olmuş sayılırsın gibi oluyor milli eğitim bakanlığına bağlı bir okul değil ama çokça oyuncu çıkaran bir okul. Ücretsizi kazanırsan güzel yerlere gelebilirsin iyi tiyatrocular eğitim veriyor.

Bir de bu sektörde zaman harcamayarak ilerleme şansın yok. Yani baban salacak seni öyle bir yönelimin varsa.

Hem babama işlerde yardım edip hem de eğitim görmek istiyorum. Dediğin yere anca reşit olduğumda gidebilirim, İzmir'de gidecek bir yer lazım. Oturduğum ilçedeki tiyatro kursunu denedim almadılar, kontenjan yok dediler.
Merak ettim, sen oradamı eğitim aldın?

Hem babama işlerde yardım edip hem de eğitim görmek istiyorum. Dediğin yere anca reşit olduğumda gidebilirim, İzmir'de gidecek bir yer lazım. Oturduğum ilçedeki tiyatro kursunu denedim almadılar, kontenjan yok dediler.
Merak ettim, sen oradamı eğitim aldın?

Yok ziverbey yakınında bir kafede çalışıyordum eskiden o okuldan bolca geliyorlardı çoğu oyuncu şimdi o zaman gördüğüm kişilerin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı